maanantai 27. heinäkuuta 2009

Kesäinen kassipussukka

Tässä blogipostauksessa ajattelin esitellä viime kesänä tekemäni kesäkassin. Tällainen sipsuttelukassi (ystäväni slogania mukaillen) hienolle ladylle. Lanka on 6-säikeistä valkaisematonta kalalankaa, taisin muistaakseni napata sen mukaani Kaisaniemen Tarjoustalosta.


Minulla ei ollut aloittaessani muuta mallia kuin idea siitä, että halusin pitsimäistä pintaa ja siihen yhdistettynä rottinkiset kahvat. Kahvat löytyivät Järvenpäästä Taitaville-askarteluliikkeestä, joka on aivan ihana kauppa. Sieltä löytyy melkein mitä vain! Ja tietysti ystävällinen ja asiantunteva palvelukin.

Aloitin virkkaamisen aika selkeällä mallilla, tein mallitilkun ja sen perusteella aloin virkkaamaan suurin piirtein oikeankokoista tilkkua. Tein suorakaiteen muotoisen tilkun ja lopullista kassia kursiessani kasaan pyöristin hieman kulmia. Sisälle ompelin ohuesta puuvillakankaasta valkoisen vuorin, jotta pienet esineet eivät putoaisi kassista. Ja etteivät kassin sisällä olevat tavarat näkyisi lävitse. Tässä hieman lähikuvaa vuorikankaasta.


Ja tässä lähikuvaa virkatusta pinnasta.


Onnistuin mielestäni tekemään aika hyvän kassin, vaikkei minulla mitään erikoista mallia ollutkaan. On hassua, että joskus käsityön tekeminen onnistuu täydellisesti, kun vain alkaa tehdä ja jatkaa tekemistä eikä anna "mallittomuuden" haitata työn iloa.
En ole tätä "sipsuttelukassia" ehtinyt pitää kauheasti. Eniten käyttöä sillä oli viime kesänä Sisilian matkalla. Aina iltaisin kun menimme illalliselle, niin mikäs sen mukavampaa kuin tepastella kauniissa ympäristössä kaunis pikkuinen pussukka olkapäällä. Sopi hyvin Italian tunnelmaan. :)
Tässä lisäksi viimeisin kirpputorilöytöni. Se vei suorastaan sydämeni! :D

Tämä Kultakeramiikan uunivuoka tuli vastaan perjantaina kirpparilla käydessäni. Vuoassa ei ole yhtään säröä ja hinta oli silti vain 3 euroa!
Lapsena parhaalla kaverillani oli tämänkokoinen, sydämenmuotoinen kakkuvuoka ja minä olin tietysti harmissani, kun äitini ei ollut ostanut meille samanlaista... meidän kaapissa oli vain niitä isoja pyöreitä kakkuvuokia. Eli ehkäpä nyt sain sitten sen kaivatun "lapsuuden lelun", jolla voi tehdä sydämenmuotoisia kakkuja. :D
Tai sitten tätä vuokaa voisi käyttää tarjoiluastianakin, saapa nähdä mitä käyttöä keksin sille.

Ei kommentteja: