lauantai 8. elokuuta 2009

Vaatehuoneen kätköistä

Lauantain kunniaksi innostuin tarkastelemaan vaatehuoneen sisältöä ja pursuilevia käsityötarvikehyllyjä. Innokkaan käsityöntekijän tunnistaa siitä, että komeroissa ja vaatehuoneissa on tarvikkeita niin paljon, ettei aina muista, mitä kaikkea onkaan tullut hankittua. Jos keskeneräisistä käsitöistä myönnettäisiin mitaleita, niin niitä olisi minulla kohta enemmän kuin huipputason olympiaurheilijoilla. :)

Kauhean paljon yllätyksiä ei tullut tänään vastaan, mutta muutama valmis ristipistotyö, jotka hakevat vielä lopullista muotoaan. Tässä kaksi pari vuotta sitten tekemääni eläinaiheista ristipistotaulua, jotka eivät ole vielä saaneet kehyksiä. Näpertelin nämä erään sukulaisen syntymäpäivälahjaa varten, mutta pakettiin asti taulut eivät päätyneet. Ristipistomalli on peräisin 1980-luvun Suuresta Käsityökerholehdestä.Kaapissa oli lisäksi tällainen valmis ristipistotyö. Tein sen viime kesänä valmiista kirjontapakkauksesta - yksi niistä tädiltäni saaduista kirjontapaketeista, joista kirjoitin aikaisemmin. Alun perin tämän kirjontatyön pitäisi olla pöytäliina, mutta olen miettinyt, että tästä kirjontatyöstä saisi myös kauniin tyynyn, vaikkapa lahjaksi. Omaan kotiini tuo tyyny olisi liian vaalea ja muutenkin liian arvokas, koska perheessämme oleva rakas nelijalkainen ystävämme pitää sohvalla löhöämisestä ja monesti se möyhentää tyynyt kunnolla kun hakee sopivaa makuuasentoa... Meidän nähden koira ei koskaan mene sohvalle, koska se tietää sen olevan kiellettyä. Mutta sitten kun isäntäväki on lähtenyt niin sitten mennään heti sohvalle. En tiedä, pystyykö tuota huonoa tapaa enää kitkemään pois.
Kangas on päässyt hieman ryppyyntymään kaapissa, mutta muuten se ei ole onneksi kärsinyt kaapissa olemisesta.

Kehystämöön ollaan siis menossa ensi viikolla eläintaulujen kanssa. Lisäksi otamme mukaamme toisen näistä Sisiliasta ostetuista keramiikkatauluista. Haluaisimme toisen näistä ulos seinälle ovikellon viereen, mutta ilman säänkestävää kehystä ei tätä kannata laittaa ulos sään armoille. Lisäksi täytyy kysyä kehystäjältä, miten taulu kannattaisi kiinnittää seinään, ettei se lähde helposti pitkäkyntisten mukaan.


Cave Canem on latinaa ja tarkoittaa suomeksi "varo koiraa". En tätä asiaa tiennyt, mutta latinaa osaava mieheni osasi kääntää tekstin. Sisiliassa näitä tauluja näki monien talojen ovenpielissä vieraita varoittamassa. Eli tästä on tulossa tuo pieni palanen Sisiliaa meidän kodissamme. :)

4 kommenttia:

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Juu, kyllä minäkin keskeneräisistä käsitöistäni jonkun palkinnon tai arvosanan ansaitsisin :D. - Mutta sinulla sentään on jo valmista kehystettävää, että ei hullummin ollenkaan! Tykkään kovasti noista villieläinaiheista, ja toki nuo ruusutkin ovat kauniit :).

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos! Eläinaiheet ovat omaankin makuuni. Meidän pitäisi mennä kehystämöön huomenna, mielenkiintoista katsoa, minkälainen kehys tauluihin sopisi. Kummisetäni täyttää kuun lopulla 80 vuotta ja mietin, että taulut sopisivat lahjaksi hänelle.

Olivieno kirjoitti...

Oi, niin kauniita ristipistotöitä! Tuo ruusuliina, kuten anoppilassakin, on kyllä niin upea, pidä vaan liinana...

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos Olivieno, ristipistotyöt ovat omaankin mieleeni. Olen pohtinut paljon tuon ruusuristipistotyön tulevaisuutta. Luulen, että jätän tyynysuunnitelman toteuttamatta ja teen siitä sittenkin liinan... pitäisi varmaankin ommella reunaan jokin kaunis reunapitsi.