sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Talven varalle neulottua, osa II

Yksi hauskimmista neuletöistä on villasukkien tekeminen. Kun ei pysty keskittymään monimutkaisten kuvioiden tekemiseen esimerkiksi väsymyksen vuoksi, niin villasukkien tekeminen on sopivan yksinkertainen käsityöprojekti. Sukkien tekeminen on myös hyvin luovaa, koska niihin voi yhdistää monenlaisia lankoja + värejä. Lisäksi villasukat ovat hyvä lahjaidea, ja kohtahan alkaa taas lahjustentekokausi lähestyä. :)

Kokeilin uutta Novitan 7 Veljestä Jättiraita -lankaa. Niistä syntyivät tällaiset sukat. Jättiraitalangasta neulominen oli hauskaa, tosin raitojen syntyminen aiheutti hieman päänvaivaa, koska langan valkoinen pätkä osui juuri kantapään kohdalle. En kuitenkaan lähtenyt purkamaan koko sukkaa, koska valkoinen raita osuu joka tapauksessa johonkin kohtaa sukassa. Näissä sukissa on yhdistetty paksumpaa mustaa villalankaa + Nalle-lankoja. Varressa käytin kaksinkertaisena yksiväristä violettia Nallea + violetinsävyistä Nalle Colori-lankaa, jotta paksuus olisi sama kuin mustassa langassa.


Näiden lankojen alkuperän tunnistaa edellisestä postauksesta... Ruusuneuleesta jäi kahden puseronkin jälkeen aikamoinen kasa erilaisia lankakeriä ja ne sopivat oikein hyvin villasukkien väsäämiseen.


Vaatehuoneestani löytyivät tällaiset lapaset, joita neuloin joitakin vuosia sitten lahjaksi sukulaisille + ystäville. Jossakin lehdessä (en enää muista missä) havaitsin talomalliset lapaset ja minähän innostuin niistä. Malli on itse suunnittelemani ja lapaset on tehty puhtaana kirjoneuleena. Tämä pari on jäänyt komerooni ilmeisesti sen vuoksi, että talon ovi kiristää hieman liikaa eikä ole onnistunut kauhean hyvin. No, joka tapauksessa luulen, että otan nämä käyttöön ensi talvena. Neulon lahjaksi jotakin uutta, koska en muista enää kenelle olen tällaiset lapaset jo lahjoittanut. :)


Neulominen ja käsityöt ovat olleet julkisuudessa paljon viime aikoina. Erityisen sympaattinen oli tämä IS:n viikonloppuliitteessä viime viikonloppuna ollut artikkeli nuoresta maanviljelijästä, joka neuloo maatöiden ohessa myssyjä ja muita neuletöitä. Tällaista lisää! :)
Anu Harkin uutta käsityöohjelmaa en ehtinyt katsoa viime viikolla. Onneksi Subtv:n sivuilta kyseisen ohjelman ehtii katsoa myöhemminkin... toivottavasti ohjelma ei poistu nettitv:stä ennen kuin ehdin katsoa sen.

Ei kommentteja: