sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Keskeneräisiä käsitöitä ja suunnitelmia

Olen niitä käsityöntekijöitä, jotka voisivat rakentaa useita näyttelyitä keskeneräisistä käsitöistään. Mikään ei tunnu valmistuvan ajallaan... Viimeinen kuukausi on ollut todellista painimista keskeneräisten töiden ja jaksamisen kanssa. Tämä pimeä vuodenaika ja talven tulo väsyttävät. Samalla pitäisi jaksaa töissä ja hoitaa tuhatta asiaa yhtä aikaa.... tuttua varmasti monelle.

Onneksi elämässä on mukaviakin asioita - kuten käsitöiden tekeminen. Viime aikoina en tosin ole saanut juurikaan mitään valmista aikaiseksi, vaikka kaapit ja korit pursuavat keskeneräisiä töitä. Mutta jotakin on pikku hiljaa valmistumassa, ja tässä hieman esimakua siitä. Tässä veljeni tyttärelle tarkoitettu puuvillainen neulesetti.


Eli setissä on tulossa hame ja pusero pukin konttiin. Hamosen helma kiemurtelee vielä, mutta helmaan on tulossa vielä lisäkerroksia. Lanka on kaksinkertaista Novitan virkkauslankaa. En löytänyt kaupasta sopivanpaksuista puuvillalankaa, koska puuvillalangat eivät ole nyt "sesonkituotteita". Onneksi Novitan virkkauslanka oli sopiva valinta kaksinkertaisena.

Työmatkoilla junassa olen neulonu tällaista joululahjatyötä.Junassa neulominen on joskus melko työlästä, koska täytyy olla varovainen, ettei pistele ketään puikoilla ruuhkavuoroissa... pyöröpuikoilla tehtävä työ olisi varmaankin paras vaihtoehto junassa tehtäväksi neuletyöksi. Tai sitten virkkaustyö... On muuten hupaisaa seurata ihmisten katseita, kun kaivan kassista neuletyön esille. Osa ihmisistä on aivan kummissaan siitä, että joku voi neuloa junassa. Ainakin pääradan suuntaisissa lähijunissa ei neuletöitä tekeviä näy kuin harvoin, joten kummastelu voi johtua siitä. Joskus pitäisi ottaa piilokamera mukaan ja tallentaa ihmisten ilmeitä - siitä tulisi varmasti aikamoisen hauska videopätkä. :)

Muitakin käsityöväkerryksiä on työn alla tällä hetkellä, muun muassa joulukoristeita tuunauksen kera, mutta yritän bloggailla niistä enemmän lähipäivinä.

Pimeän talven taakka painaa varmasti jokaista tällä hetkellä. Tämän bloggauksen lopuksi vielä hieman piristystä, eli Madeiran postauksesta unohtunut matkamme yksi huippukohdista, eli huumorikoira. Tämä heiluhäntä oli piristämässä turistien päivää Funchalin kaduilla. :)

Ei kommentteja: