tiistai 8. joulukuuta 2009

Joulutontut ja muita savitöitä

Kaivoin viikonloppuna joulukoristeita kaapin perältä ja käsiini osuivat nämä tonttumaiset kaverukset. Ne syntyivät viime syksynä savityökurssilla. Mitään valmista mallia tonttuihin minulla ei ollut, ne syntyivät itsestään kartionmallisten savilevyjen päälle. Miespuoliseen tonttuun olen ihan tyytyväinen, mutta naistonttu näyttää kieltämättä aika psykedeeliselle! Kuitenkin olen ihan tyytyväinen lopputulokseen, tällainen naivismin ystävä kun olen... :D

Tonttujen pinnasta osa on lasitettu värilasitteilla ja osa on jätetty ilman lasitetta. Viininpunainen lasite on epätasainen, mutta menettelee se näinkin. :)

Kaapin perällä oli muutama savityö, joka hakee paikkaansa kotonani, kuten tämä taulu.


Savityössä käytin apuna kukkakaupasta ostamaani koristeoksaa, virallista nimeä kasville en muista. Floristi oli ihmeissään, kun haalin näitä oksia mukaani kaupasta ilman että niitä sidottiin mihinkään kimppuun... hän taisi pitää minua hieman tärähtäneenä. Joka tapauksessa lopputuloksesta tuli mielestäni hyvä.

Toinen kotona paikkaa hakeva savitaulu on tällainen. Tässä taulussa on käytetty väritykseen sekä lasitetta että rautaoksidia.


Joskus ihmettelen sitä, miten vähän aikaa tuntuu löytyvän sisustuspuuhille. Aina tulee jotakin muuta kiireellisempää, vaikka pidänkin kaikesta kauniista. Toivottavasti joululomalla ehtisin ripustella nämä taulut seinälle.

Omaa paikkaansa hakee myös tämä ihanankaunis enkelikoriste, jonka sain lahjaksi veljeni perheeltä. Yleensä en pidä kauheasti enkeliaiheista, mutta tämä on kaunis. Suunnitelmissa on ripustaa enkeli makuuhuoneen ikkunaan. Toivottavasti se tuo mukanaan onnea ja hyvää mieltä.

Ei kommentteja: