maanantai 25. tammikuuta 2010

Käsitöiden ajatteleminen rentouttaa

Tammikuu ja arki painavat päälle. Mikään ei oikein huvittaisi. Edes seuraavan loman ajattelu ei piristä mieltä, koska kesään on vielä ikuisuus. Ja töissä pitäisi aina vain jaksaa puurtaa.

Onneksi myönteisiäkin asioita on. Aktivoimme vuodenvaihteessa työpaikkani käsityökerhon, joka oli elänyt unessa viimeisten parin vuoden ajan. Suunnitelmissa on käsityöiltoja, käsityökursseja, tutustumisia kivoihin kohteisiin ja messuille... ja kaikkea muuta mukavaa. Pidimme ensimmäisen käsityöillan viikko sitten ja valmistelin sitä varten pienen power point-esityksen neuleista ja niiden historiasta. Lisäksi kerroin illassa tästä omasta blogistani. Keskustelu oli vilkasta ja puikot helisivät. Miten mukavaa.

Käsitöiden tekeminen rentouttaa miltei aina. Huomasin, että jaksoin viime viikon paljon paremmin, kun sai heti töiden jälkeen parin tunnin ajaksi irtioton työasioista käsitöiden maailmasta esitelmöiden.

Aina ei siis tarvitse tehdä käsitöitä rentotuakseen. Pelkästään niiden ajatteleminen rentouttaa. Hassua. Saman efektin huomaa käsityöblogeja lukiessani. Mieli lepää ja rentoutuu, kun katselee kaikkea kaunista ja unelmoi, mitä kaikkea kivaa voisikaan seuraavaksi toteuttaa.


Arvonta on vielä käynnissä lauantaihin saakka, joten käykääpä kommentoimassa edellistä viestiäni vielä ennen sunnuntaita!

5 kommenttia:

Romulus kirjoitti...

Olen samaa mieltä tuosta rentouttavasta vaikutuksesta! Tosin mulla kyllä syyhyää sormet ihan kamalasti ideoinnin jälkeen ja tulee lähes pakkomielle päästä asiaan käsiksi. Mutta sitten kyllä riittää jos vaikka vaan tunteroisenkin saa näprätä.
Mulla on mennyt monta vuotta etten ole tehnyt käsillä oikein mitään. Huomaan että sen jälkeen kun taas aloin, olen huomattavasti paremmalla tuulella eikä mitkään ahdistukset pääse yllättelemään niin helposti nurkan takaa.

Olivieno kirjoitti...

Olet niin oikeassa! Välillä iskee plääh-vaihde, mutta kun vähän aikaa lueskelee muiden blogeja, alkaa ideat taas pulputa.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Minullekaan eivät käsityöt maistuneet moneen vuoteen joskus 1990-luvun lopulla. En juuri tehnyt mitään lukuun ottamatta joululahjaksi meneviä villasukkia. Sitten kun käsitöihin taas tuli innostus niin mielialakin alkoi kohentua. Todella kummallista.

Anonyymi kirjoitti...

Minä, amatöörinoviisi, olen myös huomannut neulomisen rentouttavan vaikutuksen! Sain juuri todennäköisesti elämäni ensimmäisen neuletyön valmiiksi ja viimeisiä rivejä neuloessa vaivuin melkein nirvanaan. Muistelen, että kaikki kouluaikaiset tekeleet jäivät kesken, silloin en todellakaan tavoittanut rentouden tunnetta..

S.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Hauskaa kuulla, että olet löytänyt neuleiden rentouttavan vaikutuksen kouluaikojen jälkeen. Neulominen on todellakin aivan upea ja rentouttava laji, joka rentouttaa joskus paremmin kuin joogatunti! :)