sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Lapsuuteni askartelukirja

Muistelin käsityökirjapostauksen jälkeen lapsuuteni sinikantista askartelukirjaa ja pohdin, missähän kirja voisi nyt olla. Tein pikahaun vaatehuoneen laatikoiden kätköihin ja sieltähän se löytyi! Kirjan nimi on 215 leikkiä ja askaretta ja se on peräisin vuodelta 1976.

Askartelukirjan katsomisesta tuli erittäin nostalginen olo! Monia muistoja tuli mieleeni kirjan kuvista ja tehtävistä.

Tämän aukeaman tehtäviä tuli tehtyä usein veljeni kanssa, ja sen voi huomata... :)

Tämä raeruohopeikko oli lapsena mielestäni aivan ihastuttava ja vaadin äidiltä, että minunkin pitää saada tuollainen. Muistan, että peikon tukka ei kasvanut hyvin, mutta itse tekeminenhän oli kaikkein mukavinta.


Eilen illalla kävi todella harmillinen asia, nimittäin ompelukoneeni sanoi yhteistyön irti. Se ei enää suostunut muodostamaan tikkiä kunnolla sen jälkeen, kun onnistuin katkaisemaan koneen neulan. Täytyy viedä kone huoltoon heti alkuviikolla, jotta pääsen jatkamaan keskeneräisiä projekteja.

Tässä hieman keskeneräiseksi jäänyt työ: anopin tuolispäällispeitteen kaveri eli jalkarahin peite. Peitehän tuli esiteltyä aikaisemmin täällä. Onneksi tarvitaan enää vuori ja yksi suora sauma, niin se on valmiina lähtemään uudelle omistajalleen.

2 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Miulla oli tuo sama kirja! Erityisesti tuo peruna-aukeama oli suosikkini.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Hauskaa kuulla, että joku muukin on lapsena askarrellut saman kirjan ohjeiden avulla!