tiistai 9. maaliskuuta 2010

Baktus-huivi ja sukat

Netistä löytyy mitä ihanimpia käsityömalleja. Ihastuin valtavasti Baktus-huiveihin, jotka ovat ilmeisesti olleet aikamoinen ilmiö. Ensimmäisen kerran törmäsin Baktukseen Villapallon blogissa ja jo silloin huivi jäi mieleeni... Googletin lisää Baktus-huivimalleja parisen viikkoa sitten, ja upeita huiveja löytyi esimerkiksi Piirongista ja Omppumadosta.

Ja eihän siitä Baktus-kuumeesta päässyt mihinkään. Ostin kaupasta Novitan hauskanväristä tico tico -lankaa ja sitten neulomaan! Malli huiviin löytyi täältä. Tico tico oli uusi tuttavuus minulle. Lankaa oli hauskaa neuloa ja työ edistyi nopeasti ainaoikein-neuleena. Lopputuloksesta tuli mielestäni hyvin värikäs ja hauska.
Havaitsin langassa hieman ongelmia värien suhteen, yhdessä kohtaa - keskellä mustaa raitaa - väri oli tarttunut lankaan vain osittain. Toisaalta tällainen efektiraita ei näytä virheelle, vaan osana langan sävytyksiä.


Tico ticon lankakerä pääsi loppumaan harmittavasti hieman ennen kuin sain huivin valmiiksi. Eipä auttanut muuta kuin raahautua kauppaan hakemaan toista lankakerää.


Huivin valmistuttua mietin, mitä tekisin loppukerällä. Päätin tehdä lopusta langasta villasukat. Jostakin syystä minun vaatekaapistani villasukkia ei juurikaan löydy - lienee tätä "suutarin lapsilla ei ole kenkiä" -tautia. :) Joten sukkapuikot esille ja tekemään uudet villasukat lopputalven kylmyyttä karkoittamaan. Niistä tuli aikamoisen hauskat tassunlämmittimet.


4 kommenttia:

Lumiruusu kirjoitti...

Hei! Voi miten paljon kaikkea kaunista ja mielenkiintoista täältä taas löytyikään.
Tuunatut tyynyt oli todella hienoja ,tykkäsin myös itse kudotusta kankaasta tehdyistä-upean väriset.
Pitkävartiset villasukat on ihan pakolliset vielä jonkin aikaa...
(minä pidän kyllä villa/puuvillaneulesukkia vuoden läpeensä :D
Kivoja nuo liukuvärjätyt langat neuleissasi!

Kävin Lankamaailma N.ssä viime syksynä ja meinasin myös ihan hullaantua ...oikeaa väriterapiaa koko kauppa.
En tosin itse neulo mutta tytölle ostin New York -lankaa isoilla puikoilla kudottavaksi.
Ristipistoihin tarvittavat DMC- muliinilangat oli myös tosi edullisia(1E kpl) ostin niitä ison nipun.
Myös DMC-efektilangat, metallikiiltävät kuten kulta ja hopea sekä helmiäissävyt kuuluivat valikoimaan-meillä päin ei niitä ole edes saatavilla.

Tarjouksessa oli paljon ristipistopakkauksia joten löysin helposti tuliaisia ystäville.
Itselleni ostin tosi halvalla kaksi pientä pyöreää taulu pakkausta joissa on pehmeän pastelliset ruusunpunaiset sävyt, kukkakori ja ruusupuu.
Oikein romanttiset :)

Onneksi tosiaan ei tuo "karkkikauppa" ole minuakaan ihan lähellä ,
Kauhavalta kestää 4h junalla Helsinkiin..

Nimma kirjoitti...

Kiva blogi.
Tee Novitalle reklamaatio tuosta langasta!

Irma kirjoitti...

Sinulla on sitten kiinnostavia ja kauniita juttuja täällä!
Tuolla lankamaailmassa en ole koskaan käynykkään, pitääpä "pistäytyä". Minullakin on sormia syyhyttänyt toi tico tico, täytyy päästä kokeilee..Kevättä :)

Käsityöperhonen kirjoitti...

Lumiruusu: Kiitoksia, mukavaa että olet tykännyt näistä räpellyksistä. :) Lankamaailma N. on todella aikamoinen ihmemaa. Tänään kahvipöydässä kuulin työkaveriltani, että hänen Kainuusta kylään tulleet sukulaisensa olivat menneet kaupassa sekaisin ja ostaneet kassikaupalla lankoja mukaansa. Yritän välttää, etten kävisi siellä ihan joka viikko...

Nimma: Kiitos neuvosta. Täytyypä ilmoittaa asiasta Novitalle, vaikkei virhe kovasti häiritsekään.

Irma: Lankamaailmaa voi tosiaan suositella! Tico tico on hauska tuttavuus, luultavasti teen siitä vielä jotakin lisää.