maanantai 15. maaliskuuta 2010

Ostoksilla Jätti Rätissä

Viikonloppuna tuli vierailtua anoppilassa Uudessakaupungissa. Ja tietysti lauantaiaamuna piti päästä Laitilaan käymään Jätti Rätissä. Luitte oikein, Laitilassa on kangaskauppa nimeltä Jätti Rätti. Se on monipuolinen ja moneen muuhun kangaskauppaan verrattuna edullinen kauppa.

Jätti Rätti ei pettänyt kankaidenmetsästäjää tälläkään kertaa. Etsin pellavasekoitekankaita tai vastaavaa uusia keskiaikapukuja varten. Yritin aikaisemmin etsiä sopivia kankaita Eurokankaasta, mutta se ei onnistunut. Mutta Jätti Rätistähän niitä löytyi! Kaunis punainen pellavasekoitekangas maksoi vain 7 e/metri. Lisäksi heti ovella tuli vastaan varsinainen löytö, eli valkaisematon puuvillakangas, joka näytti ihan pellavalle. Hintaa tuolla kankaalla oli 1 e/metri! Kangasta lähti mukaan pakan loppu eli 10,5 metriä, joten myös aluspuvuille saatiin kunnolla kangasta.
Keskiaikaiset vaatteet tulivat tutuiksi nelisen vuotta sitten, kun menimme naimisiin. Järjestimme keskiaikateemaiset häät ja ompelin hääpukumme itse - sekä minun pukuni että mieheni puvun! Aikamoinen työhän siinä oli, mutta ompelu oli lopulta melko yksinkertaista - eniten meni aikaa siihen, että löysimme sellaiset pukumallit, jotka olivat samalla aikaa sekä autenttiset että juhlavat. Hääpuvut ovat ehkä hieman liian juhlavat keskiaikatapahtumiin, joten ompelen siksi uudet vaatteet. Tällä hetkellä pohdinnassa on mm, miten vanhoista nahkatakeista saisi tuunattua ritarinasusteita. :)

Omaan pukuuni on siis tulossa vaalea alusmekko ja punainen päällysmekko. Tarkkaa mallia en ole vielä päättänyt, mutta luulen, että käytän tätä mekkomallia esikuvanani. Pääntiehen ja hihoihin saatan tehdä nauhojen sijasta käsin kirjontaa ja vyöksi teen ehkä aitoa pirtanauhaa. Saapa nyt nähdä, millaiset asut saadaan aikaiseksi. :)

4 kommenttia:

Romulus kirjoitti...

Jännää! Kuva teidän häävaatteista olis kiva ;)

Käsityöperhonen kirjoitti...

Täytyypä katsoa, löydänkö jostakin laatikon pohjalta hääkuva-cd:n... :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Voi, tuo mekko on kyllä kaunis! Olen ihan heikkona ritariromantiikkaan ja goottityyliin :). Olisi tosiaan kiva nähdä, mimmoiset kostyymit teillä oli häissä! (Meidän häät kun olivat jo vuonna -87, silloin mentiin ihan "perinteisellä kaavalla", ja sen ajan muotikin on nykyvinkkelistä katsoen niin karmistuttava, että ihan käyp katteeks teidän hääteemaanne!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Yritän kaivella kaappejani ja etsiä hääkuva-cd:n jostakin... Suurin osa häätilaisuuksista on myös 2000-luvulla perinteistä tyyliä valkoisine mekkoineen, mustine pukuineen ja perinteisien hääleikkien kera. Menimme naimisiin 2006 ja kiertelin sitä ennen hääliikkeissä ja messuillakin ja samaa muottia tarjottiin joka tuutista. Kermakakkuhäät alkoivat pursuta korvista ulos... Siksi pitikin ruveta itse kehittämään jotakin kiinnostavaa. Päänvaivaa ja perehtymistä aihe vaati, mutta se oli myös hauskaa!