lauantai 6. maaliskuuta 2010

Perjantai-illan huumaa lankamaailmassa

Eilen perjantai-iltapäivänä töiden jälkeen huumaannuin aivan täysin. Mukava työkaverini M. kysäisi iltapäivällä, lähtisimmekö yhdessä vihdoin ja viimein käymään Lankamaailma Nordiassa. Kalenterissani ei ollut mitään erikoista, joten hyppäsin kasseineni M:n autoon ja lähdimme ajamaan Kalliosta kohti Oulunkylää.

Vaikka Lankamaailma Nordian myymälää on kehuttu useissa yhteyksissä niin koin silti yllätyksen. Mitkä määrät lankoja... oloni oli kuin lapsella karkkikaupassa, jokainen seinämetri suorastaan notkui laadukkaita neule- ja käsityölankoja. Ja joukosta löytyi mukavan edullisiakin lankavaihtoehtoja. Suoranainen käsityöntekijän taivas!

Nyt hieman nolottaa, kun taisin hihkua kaupassa riemusta kuin pikkulapsi. Mutta laadukkaita käsityöliikkeitä ei kauheasti ole tarjolla ja toisaalta luulen, etten ole ainoa käsityöntekijä, joka on mennyt sekaisin tässä kaupassa. :)


Lankamaailmasta mukaani lähti kilon paketti tummansinistä, 100-prosentin merinovillaista Gjestal Knopp-lankaa. Ajatuksissa on tehdä siitä palmikkopintainen pooloneule.

Lankamaailmassa suurin yllätys oli se, että siellä on myytävänä myös laaja valikoima norjalaisneuleita ja muita villavaatteita. Seuraavalla kerralla täytyy ottaa mies mukaan valitsemaan itselleen uutta neulepuseroa.

5 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Hih, sulla tais olla ihan sama reaktio kaupassa kuin mulla viime maanantaina :) Olin tosi yllättynyt siitä langan määrästä. Tänään kävin vielä Wanhassa Satamassa kädentaito-messuilla. Sieltäkin lähti vähän lankaa mukaan.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Heh, kävitkö sinäkin ensimmäistä kertaa Lankamaailmassa? Aikamoinen karkkikauppahan se on, harmi vain että sijaitsee Oulunkylässä. Toisaalta se on ehkä hyvä asia, muuten siellä tulisi vierailtua joka toinen päivä. :) Olivatko kädentaitomessut hyvät? Piti itsekin lähteä sinne eilen, mutta olin sittenkin kotosalla.

Satu kirjoitti...

Joo, minulle oli myös ensimmäinen kerta tuolla kaupassa. Olin kyllä kuullut siitä paljonkin, mutta se on nähtävä aivan itse. Kädentaitomessut olivat tosi kivat myös. Kaikkea ihanaa, niin materiaaleja kuin valmistakin, oli vaikka kuinka paljon.

Pitsisukka kirjoitti...

Kiitos pöytäliinan kommentistasi! Varmaan ihana kauppa, voi kun joskus tulisikin lähdettyä sinne, reaktio olisi varmaan aivan sama kuin sinullakin.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi Lankamaailmaa kaikille käsityön ystäville. Uskon, että tykkäisit liikkeestä kovasti!