sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Valitushuivi ja Viron käsityöihmeitä

Perjantaina päälle iski kauhea neulomisvimma. Postin tuomasta "valituslangasta" eli Puro Batikista piti ruveta neulomaan kivannäköistä huivia, johon iskin silmäni Novitan sivuilla. Neuletyö oli yksinkertaisen helppoa tehdä, pelkkää sileää neuletta, minkä jälkeen osa silmukoista tiputetaan ja puretaan. Puro Batik oli minulle entuudestaan tuntematon lanka, mutta sitä oli yllättävän miellyttävää neuloa. Lauantai-iltana televisiota katsoessa työ edistyi nopeasti ja kymmenen aikaan työ olikin enää päättelyä vaille valmis.

Purkamaton huivi oli aika mielenkiintoisen näköinen tapaus... :)

En ole aikaisemmin tehnyt neuletyötä, jossa silmukoita puretaan tietoisesti työstä. Mietin, miten purkaminen onnistuisi, mutta silmukat lähtivät helposti purkautumaan.

Valmis "huivi on oikein kiva, tosin pituutta siinä on enemmän kuin normaalissa huivissa. No, tätä on mukavaa kieputella sinne ja tänne, kunhan vain tottuu käyttämään tätä tavallista pidempää "valitushuivia".


Muutama viikko sitten ostin Pasilan asemalla lähijunaa odotellessani uuden käsityölehden. En ollut aiemmin nähnyt virolaisia käsityölehtiä kioskien valikoimissa. Lehti ei mielestäni ole yhtä monipuolinen kuin suomalaiset käsityölehdet. Lisäksi lehden taitossa olisi paljon kehitettävää. Mutta joitakin mielenkiintoisia malleja ja artikkeleita lehdessä kuitenkin on.


Ihastuin näihin virkattuihin koruihin ja olen miettinyt, millaisista langoista tällaisia koruja voisi toteuttaa. Ehkäpä kesällä voisi aloittaa virkkauskorujen tekemisen, kun nyt työn alla projektit olisi saatu onnellisesti päätökseen...

5 kommenttia:

Romulus kirjoitti...

Purkuhuivihan näyttää tosi kivalta! Kiva idea tuo purku. Niin ja huivin värihän ei vois nätimpi enää olla ;)

Irma kirjoitti...

Kivan näköinen huivi! Olen itsekin ajatellut tehdä kunhan vaan sais aikaiseksi. Ostin edellisen Viron Käsityö-lehden numeron, kun siinä oli kauniisti kirjottuja neuleita.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos. :) Oli yllättävän hauskaa purkaa valmista neulepintaa. Toivotaan, että huivi osoittautuu käytössäkin mukavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja töitä jälleen,minä keskityn näköjään suunnitteluun...lankoja tuli Tallinnasta mukaan esim. Regia Silk sukkalanka, varmaan tulee jotkin "juhlasukat". Teen sinisävyistä huivia Puro Batikista ei meinaa hermot riittää pötkön neulontaan, jotenkin sitä kaipaa vaihtelua ja kuvioita. Lankamaailmassa on paljon neulelehtiä,myös näitä Eestiläisiä, ensi viikolla taas Tallinnan lankatukkuun! P.S. sieltä saa muutakin kuin lankoja, esim. kankaat, nauhat, nippelit ja nappelit sekä suureksi yllätyksekseni koruihin materiaalit esim. Gutermann erikoishelmet ja hileet! Hyvää Pääsiäistä Sinulle ja neulotaan kovasti! t.maijuke

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Täytyy vaihtaa tuo Tallinnan lankatukun osoite. Se kuulostaa oikein kiehtovalle! :D