maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pääsiäisen neuleet ja tuunaukset

Pääsiäinen on kohta ohi ja kevät etenee kovalla vauhdilla. Myös käsityörintamalla on tapahtunut uutta. Sain viime viikolla valmiiksi keväisenvihreän neulepuseron. Malli on Suuresta käsityölehdestä ja lanka on Novitan Luxus Cottonia.


Pusero näyttää hieman tönkölle henkarilla, jouduin kuvaamaan sen henkarin päällä, koska vaatekaapista ei löytynyt sopivaa aluspuseroa tälle uudelle neuleelle. No, ensi viikolla siis uusia t-paitoja shoppailemaan...

Sain tänään valmiiksi yhden pitkään tekeillä olleen tuunauksen eli töihin tarkoitetun paidan (värit eivät näy oikein tässä kuvassa, paitaosan väri on sähkönsininen). Yhdistin tähän vanhasta miestenpaidasta kaulusosan ja hihat, miehusta on tehty uudesta mustasta trikookankaasta. Ompelussa oli aikamoinen homma, kun jouduin tekemään kaiken ilman kaavoja. Mittoja katsoin jonkin verran vanhasta, samantyyppisestä puserosta, mutta silti piti aika paljon sovittaa ja mittailla kankaita uudestaan. Kankaan ja trikoon yhdistelmää oli loppujen lopuksi yllättävän helppoa yhdistää. Kaulukseen ompelin ylimääräisen kangassuikaleen huiviksi, mutta sen pystyy irrottamaan helposti, jos haluaa.

Olen lopputulokseen ihan tyytyväinen. Huiviosa ei tosin onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, koska ompelukone jostakin syystä ryttyili tikkien kanssa... Mutta voihan tähän hankkia toisenlaisen huiviosan.

Vilautan tässä hieman keskeneräistä tuunaustyötä. Kaapissani oleva vanha neulepaita saa uudistusta parhaillaan. Mutta laitan tästä myöhemmin erillisen postauksen, kun olen saanut työn valmiiksi.


Olen todella iloinen kevään alkamisesta. Jostakin syystä olen ollut viime viikkojen aikana todella väsynyt ja uupunut - mistään ei tunnu saavan kiinni kunnolla. Ehkäpä tämä on normaalia pitkän ja kuluttavan talven jälkeen. Vielä pitäisi jaksaa pari kuukautta ennen kesälomaa, mutta toivottavasti nämä viikot kuluvat nopeasti.


Kotona on onneksi villakoirien lisäksi paljon ilon aiheita. Pääsiäisnarsissit menivät lakastumaan, mutta onneksi naapurin lasten virpomisvitsat ovat vielä hyvässä voinnissa! :)

3 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Hei, miten osaatkin neuloa noin sileää ja siistiä jälkeä!!Olet taitava tuunaaja!!Aurinkoista kevättä :)

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos. :) Tuunattua puseroa olen ehtinyt pitää käytössä ja ihan kivalle se tuntuu. Kangasta ja miesten paitoja olisi vielä jäljellä, joten ajattelin tehdä toisen samanlaisen. Lehtipuseroa ei ole vielä ehditty pitää päällä. Onneksi sain ostettua toissapäivänä uusia valkoisia t-paitoja, joten voisi vaikka jo huomenna laittaa puseron päälle. :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Kaunis sävy tuossa pitsineuleessa! (Tuoksuvat kirjontalangat ovat muuten ihania: taidan ruveta harrastamaan niitä useamminkin, kun kädet tuoksuvat niin hyviltä kirjonnan jälkeen ;).)