lauantai 24. huhtikuuta 2010

Vanhan neulepuseron uusi muoto

Tänään valmistui yksi tuunaustyö, joka on ollut pidempään työn alla. Kaapin pohjalla oli tällainen vadelmanpunainen villasekoiteneule. Neulos oli hyvälaatuista ja on kestänyt käyttöä, mutta vaatteen muoto auttamattomasti kulahtanut. Lisäksi savupiippukaulus on alun perin ommeltu liian matalaksi, joten se hankasi kurkkua. Olkapäät roikkuivat hyvin alhaalla, mikä lisäsi muodottomuuden tunnetta.

Sain idean alun perin Romuluksen blogista, jossa hän on yhdistänyt käsinneulottua resoria neulekankaisiin mitä mielenkiintoisimmilla tavoilla. Tästä lähti elämään ajatus, että uudistaisin neuletta neulomalla siihen uudet resorit.

Onnistuin löytämään Selma Palmun putiikista 4. linjalta miltei tismalleen samansävyistä lankaa. Lanka on Gjestalin Maijaa, 85 % villaa ja 15 polyamidia. Ja kaiken kukkuraksi ostin langat kaupasta ilman, että minulla oli alkuperäistä neuletta mukana!

Neuloin hihojen resorit ensin valmiiksi ja jäin pohtimaan vielä kerran kauluksen muotoa. Alun perin suunnittelin, että tekisin puseroon kapean ja matalan kauluksen. Sitten näin työkaverini N:n päällä harmaan savupiippukauluspuseron ja oivalsin, että tällainen kaulus tähän puseroon pitäisi saada. Ja taas Selma Palmun mukavaa putiikinpitäjää kiusaamaan ja ostamaan lisää lankaa...


Kun resorit olivat valmiit, niin sakset esille ja leikkaamaan! Sitä ennen piti tietysti mittailla, ettei leikkaa neuleesta liikaa pois... olkapäitä nostettiin n. 7 cm. Puseron leveydestä tuli tingittyä hieman vähemmän.


Mamman puuhailut kiinnostivat muitakin perheenjäseniä... :)


Puseron muodistaminen sujui yllättävän nopeasti. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen.Alun perin suunnittelin koristelevani puseroa vielä lisää valkoisilla kirjontakuvioilla. Savupiippukaulus tuntuu tuovan niin paljon ilmettä tähän puseroon, joten luulen että kirjonnat jäävät tekemättä.

2 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Heipsan, hienosti tuunattu kokonaisuus, toimii! :)

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos, toivotaan että se lämmittää hyvin ensi talvena.