torstai 13. toukokuuta 2010

Kun kaikki menee pieleen

Tänään on paitsi helatorstai, niin myös päivä, jolloin käsityörintamalla kaikki meni pieleen... Sain tänään valmiiksi yhden pitkään työn alla olleen neulepuseron ja siitä tuli täysin epäonnistunut. Neuloin Novitan Luxus Cottonista neulepuseroa Moda-lehdessä olleen mallin mukaan. Langan paksuus oli samaa kuin mallissa käytetyssä langassa. Testasin neuletiheyttä ja mittasin neuletta matkan varrella useita kertoja. Ja ei auttanut - pusero näyttää epämuodostuneelta päällä. Erityisen pahasti epäonnistui kaulus, joka roikkuu puoliväliin selkää ja napaa. Ei siitä sellainen pitänyt tulla.

En edes kehtaa laittaa kuvaa epäonnistuneesta neuleesta tänne blogiin, kun harmittaa niin paljon. :(

Toisaalta, tällaista elämä on. Aina ei voi onnistua. Hyvä puoli tässä asiassa on se, että pystyn purkamaan neuletyön ja neulomaan sen uudestaan. Ompelutöissä se ei onnistuisi.

5 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Aina ei tosiaan nuo käsitöiden lopputulokset ole aivan sitä mitä haluaisi, kokemusta on ;)
Tsemppiä uuteen yritykseen :)

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos, eiköhän tästäkin pettymyksestä selvitä. Puran parasta aikaa puseroa takaisin langaksi ja uusikin malli on jo katsottuna. :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Voi että, kyllä tuota sattuu mullekin :). Toisaalta samahan se on, kun vaikka tilaa postimyynnistä vaatteen, ja se ei sitten näytäkään itsen päältä samalta kuin mallin päällä. Mutta tässä on tosiaan se hyvä puoli, että voi purkaa - ja sitten tekemistäkin riittää kaksin verroin ;).

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos lohdutuksesta. Joskus epäonnistunut työ tuntuu entistäkin kurjemmalle, kun täällä blogimaailmassa kaikki esittelevät hienoja töitään. Mutta pitää kai ajatella niin, että hienojen töiden lisäksi ihmisillä on kaapeissaan myös epäonnistuneita tekeleitä. Onneksi tuo Novitan puuvillalanka purkautui helposti, joten se on aivan käyttökelpoista uuteen yritykseen! :)

Olivieno kirjoitti...

Purkamisesta on kokemusta! Ja en minäkään kehtaa kaikkia mokiani esitellä... Vieläkään ei ole murtunut se taika että saisin edes pienen työn valmiiksi kertaakaan sitä purkamatta!