perjantai 28. toukokuuta 2010

Uusi malli, parempi jälki

Tuo toivottomasti epäonnistunut puuvillaneulepuseroni Novita Luxus Cottonista päätyi atomeiksi ja uudelleenkäytettäväksi. Uutta puseromallia on tehty kohta noin puolet etukappaleesta ja jälki näyttää aika kivalle. Laitan tässä kuvan tämänhetkisestä tilanteesta. Tällä hetkellä on vahva tunne siitä, että tällä kertaa onnistutaan!

Toinen toukokuun ikuisuuskäsitöistä, mustikansininen villaneule, on niinikään edistynyt. Minulla on ollut aika hassu tapa vaihtaa käsityötä aina siirtyessäni kerroksesta toiseen. Alakerrassa villaneuletta, yläkerrassa puuvillaneuletta. Kaksi kerrosta, kummassakin tehdään omaa neuletyötä. Taidan olla loman tarpeessa.

Mieheni tilasi kirjoja Amazonista ja innostuin tilaamaan samaan lähetykseen neulekirjan. Romanttisia neuleita tällä kertaa.


Kirja oli pieni pettymys, sillä kaikki mallit eivät olleet mieleeni. Amazonilta tilatessa tämä on ongelma, ei pääse selaamaan kirjaa ja pohtimaan, haluaisiko tilata juuri tämän kirjan hyllyynsä. Toisaalta kirjassa oli paljon hyviä ideoita, joiden pohjalta voisi kehittää jotakin omaan tyyliin paremmin istuvaa neuletta.
Näihin käsineisiin ihastuin. Mietin, pitäisiköhän joskus yrittää neuloa kokonainen iltapuku käsineineen ja hiuskoristeineen. Siinä voisi olla kivasti haastetta! :)

Uusimmassa Suuressa käsityölehdessä oli todella ihana lehtikuvioinen neulemalli, jonka perään kuolaan vieläkin. Täytyy katsoa, löytyisikö kaapin perältä jotakin lankaa, josta voisi väsätä sellaisen.

4 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Kauniilta näyttää uusi neulemalli! Minulla myös menossa yleensä kaksi työtä. Toinen on ns. TV-työ jota tehdessä pystyy telkkariakin seuraamaan ja toinen on sitten enemmän tarkkaavaisuutta vaativa.

Samoin olen pettynyt muutaman kerran netistä tilaamiini kirjoihin.

Sinun taidoilla varmaan syntyisi upea juhlakokonaisuus ja tuo lehtikuvioinen malli on aivan ihana!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos, itsekin tykkään tuosta uudesta mallista. Luxus Cotton tuntuu sopivan hyvin kuvioneuleeseen. Toivotaan, että tästä puserosta tulee parempi, lupaavalle näyttää tässä vaiheessa. :)

Alakerrassa oleva neuletyö on pääasiassa sileää neuletta ja tämä pitsineule on yläkerran neule. On totta, että telkkaria katsottaessa pitää tehdä yksinkertaisempaa työtä, jotta ohjelma ei mene sivu suun.

Kiitos, täytyy miettiä, ryhtyisikö tuohon iltapukuprojektiin. Sellaiselle puvulle on niin vähän tarvetta, että miettii, kannattaako sellaista ruveta tekemään. Mutta mielenkiintoinen haaste se olisi, kunhan sopiva malli löytyisi. Vihjatkaa, jos tiedätte, mistä sellaisia löytyisi.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Ahaa, minä kun tuota Romanttiset neuleet -kirjaa haaveilin jossain vaiheessa, mutta silloin oli nettikaupoissa vain ei-oota tarjolla. Hmm, missähän noita malleja pääsisi näkemään...

Käsityöperhonen kirjoitti...

Hei, löysin linkin, jonka kautta näkee kaikki Romantic hand knits -teoksen mallit:

http://www.flickr.com/photos/28142715@N00/sets/72157594333481852/