perjantai 18. kesäkuuta 2010

Kirpputorilöytöjä

Blogimaailmasta löytyy mitä ihanampia käsitöitä. Sain muutama päivä sitten inspiraation nähdessäni upean tuunaustyön. Tänään marssinkin Järvenpään Fidaan etsimään materiaaleja. Ja aika kivoja löytöjä tarttui matkaan. Yksi upeimmista löydöistä oli Indiskan jouluverho.
Samasta hyllystä tarttui mukaan pellavainen (tai puuvilla-pellava-sekoitekangas) pöytäliina. Neliönmallisessa liinassa on leveyttä ja korkeutta reilu metri.


Kassan vieressä koru + tilpehööriosastolta matkaan tuli kaksi puusta tehtyä rintaneulaa... näitäkin tarvitaan. :)

Ja tällä konekirjotulla pikkuliinalla on oma tärkeä tehtävänsä. Liinassa on jonkin verran tahroja, mutta pesussa osa niistä irtosi ilman ongelmia.


Näistä aineksista siis tuunataan! Laitan kuvia tänne blogiin kun olen saanut valmista aikaiseksi!

Järvenpään Fida on aikamoinen aarreaitta. Mielenkiintoisesta romulaatikosta löytyi helmiaskartelupaketti. Hintakaan ei ollut päätä huimaava.


Pussin sisältä löytyi kaksi helmikorupakkausta, joiden tekemistä on ilmeisesti jossakin vaiheessa aloitettu. Oletan, että kaikki osat eivät ole tallessa, mutta pakkauksista löytyy joka tapauksessa upeita helmiä.


Järvenpään Fidan myymälähenkilökunta on todella ystävällistä ja mukavaa. Tuunauksesta tulee juteltua heidän kanssaan usein, he tuntuvat olevan kiinnostuneita siitä, millaisia ideoita tuunaajilla on vanhoista tavaroista. Se tuo varmastikin mielekkyyttä heidän työhönsä.

Tämä kuva on ihan pakko laittaa tänne... Eilen illalla Helsingistä kotiin tullessani havaitsin mukavan pikku otuksen ojan pientareella. Mutta pieni piikkikasa ei uskaltanut tulla tämän lähemmäksi, koska vastassa oli hirveä hirviö kameran kanssa... :) Onneksi pesäkolo oli lähellä ja siili pakeni sinne nopeasti piiloon.

2 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Kivoja löytöjä, mitähän mahtanet niistä tuunata:) Odotan mielenkiinnolla.
Hyvää viikonloppua!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kävin ostamassa tänään vielä pellavanväristä pitsiä ja vetoketjuja, kotoa niitä ei löytynytkään tarpeeksi. Huomenna miehillä on peli-ilta, joten saan olla kaikessa rauhassa työhuoneessa ompelukoneen kanssa. :) Laitan kuvia tänne blogiin, kunhan vain saan valmista.