maanantai 28. kesäkuuta 2010

Juhannuksen käsityöt

Juhannus meni mukavasti ja sain aikaiseksi useita käsitöitä. Ahkera tuunaaminenkin onnistui, kun kirpputorilöydöt saivat kaverikseen muita tarvikkeita.

Lopputuloksena on tällainen kesäkassi, johon sain inspiraation Irmalta.Laukkua koristavat kummallakin puolella vanhasta pöytäliinasta leikatut kuviot. Toisella puolella koristeena ovat myös kirppikseltä löydetyt puukorut.
Laukkuun tein vuorin nallekangastilkuista, jotka näyttävät aika hauskalle.

Liki 20 vuotta kangasvarastossa ollut puuvillakangas löysi uuden käyttötarkoituksen. Äitini osti kankaan aikoinaan puserokankaaksi, mutta se ei koskaan valmistunut. Kangas oli äitini komerossa vuosikaudet ennen kuin toin sen viime kesänä kotiini. Ja yöpaitahan kankaasta lopulta tuli. Kankaan siis kannatti odottaa 20 vuotta valmistumista. :)


Samalla kaavalla (Suuri käsityölehti 6/2009) valmistui myös tämä mustavalkoinen tunika. Tunikan kangas on puuvillasatiinia, ihanan sileän tuntuista. Tähänkin työhön tykästyin, se sopii myös työpaikalla pidettäväksi.

Juhannuspäivän iltana en jaksanut enää neuloa sinistä puuvillaneuletta, joten kaivoin esille ristipistotyön, joka näyttää tänään tällaiselle.

Takapihalla mansikat ovat kypsyneet ja ne maistuvat ihanille! Ihanaa keskikesää teille kaikille!

6 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Ootkin saanut paljon aikaiseksi! Kassista tuli kaunis ja nallekangas vuorikankaana on niin söpö!!
Hyvän kaavan olit löytänyt paitoihin, nekin on hienot. Täytyykin katsoa onko mulla tota lehteä.
Ristipistotyöstä taitaa tulla nalle?:)
Mukavaa kesäaikaa sinullekin!:)

Satu kirjoitti...

Tosi kauniita käsitöitä olet tehnyt. Täälläkin valmistuu pitkästä aikaa jotain muuta kuin vaippoja, mutta en ole saanut kuvatuksi vielä mitään :) Aurinkoista kesää ja tekemisen iloa!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitoksia! Irma: Suuren käsityölehden kaavaa on sovellettu, alkuperäisessä kaavassa oli puolipitkät hihat, joita lyhensin ja pidensin näihin malleihin, onnistui helposti. Taitaa olla aika harvinaista, että teen ihan justiinsa sellaisen työn, millainen alkuperäinen malli on. Ja ristipistotyöstä on tulossa nalle, joten arvasit hyvin! :)

Kivaa kesää ja terveisiä Luna-hauvalle meidän kultamussukalta! :D

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Tosi kiva nähdä, että kaunis pöytäliina oli saanut jatkokäyttöä; siitä tuli ihanan romanttinen kassi!

Pirena kirjoitti...

Aina sitä selatessaan löytää uusia mielenkiintoisia blogeja.
Kiva tuo tuunattu kassi.

Elios kirjoitti...

Ihania juttuja! Tuo kassi on täydellinen. :)