keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Lankojen kierrätystä netissä

Googlettaminen hakusanalla "recycled yarn" tuottaa mielenkiintoisia tuloksia. Etsiskelin alun perin kierrätysmateriaaleista tehtyjä lankatuotteita, mutta aika monta muuta mielenkiintoista sivua hakutermillä löytyi... tässä parhaita paloja.

Vanhojen vaatteiden purkamisesta ja langan käyttämisestä uuteen neuletyöhön löytyi useita ohjeita, kuten esimerkiksi täällä, täällä ja täällä. Ideat ovat käyttökelpoisia ja toimivia! En ole oivaltanutkaan, että jonkin vanhan neuleen voisi purkaa osiin ja neuloa uudestaan... Hassua. Muistan, että ollessani n. 8-9-vuotias, osti äitini seurakunnan kirpputorilta valkoisen puuvillaneuletakin ja purki sen käsityölangaksi. Barbinuket saivatkin sen jälkeen useita uusia hameita ja puseroita. Ovatkohan ne vielä tallella jossakin vanhempieni kesämökin komeron pohjalla? :)

Kierrätystekstiilituotteiden saralla tuntuu olevan eniten tarjolla kierrätysmuovipulloista valmistettuja polyester-lankoja - ja kankaita. Esimerkiksi tällä sivulla on tarjolla useita eri kierrätyspulloista valmistettuja tekstiilejä. Muistelen, että H&M:n tämän kevään tuotteissakin on ollut joitakin tällaisesta kankaasta valmistettuja tekstiilejä... korjatkaa jos muistan asian väärin.

Kankaiden hukkapaloista on valmistettu joitakin lankamerkkejä, kuten esimerkiksi tämä Lionbrandin puuvillasekoitelanka. Sekin on hyvä tapa hyödyntää teollisuuden hukkamateriaalia, joka muuten olisi kaatopaikkatavaraa.

3 kommenttia:

maria kirjoitti...

Kas kun ei itsellä ole tullut mieleen vanhojen neuleiden purkaminen, loistava idea! Kauppojen langat tuntuvat joskus turhankin hintavilta, tässä ratkaisu siihenkin.

Taidankin siis alkaa kiertämään kirpputoreja sillä silmällä... Kiitos vinkistä (ja linkeistä)! :)

Irma kirjoitti...

Olen muutaman kerran purkanut omia kesken jääneitä ikuisuusprojekteja ja käyttänyt langat sitten johonkin muuhun. Ei ole tullut mieleenkään katsella kirppareilla neuleita sillä silmällä että ne vois purkaa langoiksi, kiitos vinkistä!:)
Sinulle on tunnustus blogissani, hyvää viikonloppua!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Hienoa, että tekin saitte ahaa-elämyksiä linkeistä. Googlettamalla löytää joskus aivan uskomattoman upeita ideoita! Minäkin tulen varmasti katsomaan aivan toisella silmällä jatkossa kirpputorien neuleita.

Kiitos, Irma, hienosta tunnustuksesta! :)