keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Vastaus kyselyyn

Sain pari päivää sitten vastauksen Novitalle lähettämääni kyselyyn koskien kierrätystekstiilien käyttämistä raaka-aineena. Vastaus oli lyhyt ja ytimekäs: se ei ole mahdollista. Ideaa he pitivät kuitenkin mielenkiintoisena.

Uusien innovaatioiden käyttöönotto vie aina aikansa. Luultavasti monet tekstiiliteollisuuden insinöörit naureskelevat edelleen ajatukselle, että vanhoista vaatteista voisi valmistaa jotakin uutta. Jos Rowan tekee jo nyt lankoja kierrätysmateriaalista, niin uskon, että muut valmistajat tulevat perässä - jos kuluttajat vain osaavat arvostaa uusiotuotteita.

Kierrätetystä tekstiilistä valmistetut vaatteet ja muut tekstiilituotteet saattavat olla todella suuri hitti muutaman vuoden päästä, jos oikein aavistan.

2 kommenttia:

Romulus kirjoitti...

No pöh mikä vastaus. MIKÄÄN ei ole mahdotonta... ;)

"Kierrätetystä tekstiilistä valmistetut vaatteet ja muut tekstiilituotteet saattavat olla todella suuri hitti muutaman vuoden päästä, jos oikein aavistan."
Kunhan ei vaan jää trendi/muoti-ilmiöksi ja hautaudu hiljalleen unholaan.. :/

Käsityöperhonen kirjoitti...

Niinpä. Novitan vastauksessa ei ollut enempää tietoa, miksi kierrätysmateriaalin käyttö ei ole mahdollista. Syy voi olla tietysti sopivien laitteistojen ja työmenetelmien puutteessa, sopivien raaka-aineiden puutteessa tai asenteessa. Tai ehkäpä Novitan tyyppisen kehräämön pitäisi ostaa valmiiksi käsiteltyä kierrätysraakamateriaalia jostakin muualta, jossa se olisi valmiiksi pesty ja muokattu kehrättäväksi... mene ja tiedä. Minäkin toivon, että tämä kierrätysmuotivirtaus jäisi pysyväksi. :)