perjantai 6. elokuuta 2010

Keskeneräistä

Viime aikoina on alkanut tuntua, että taidan olla käsityöntekijänä aika toivoton tapaus. Neuletyö, joka epäonnistui jo kerran, epäonnistui myös toisen kerran. Valmiiksi yhdistetty pitsineulepusero osoittautuikin aivan liian löysäksi. Kaula-aukkokin oli niin suuri, että pusero valahti alas hartioilta. Puseron pitäisi olla melko tyköistuva, jotta se olisi nätti.

Ei auttanut muuta, kuin purkaa työ toiseen kertaan ja yrittää uudelleen... Tykkäsin puseron mallista edelleen todella paljon, joten päätin vaihtaa 3 1/2 puikot 3:een ja tehdä sen pienemmässä koossa puseron uudelleen. Novitan Luxus Cotton tuntuu kestävän hyvin neulomista ja purkamista, joten peli ei ole vielä menetetty kokonaan!


Uusi pusero on parhaillaan syntymässä. Olen neulonut tätä työmatkoilla lähijunassa.


Käsityö on merkillinen harrastus. Se suorastaan vaatii ihmiseltä hermoja ja epäonnistumisten sietokykyä. Ja sitähän elämä on - joskus hermojaraastavaa menoa täynnä virheitä ja epäonnistumisia.

Toinenkin puuvillaneule on syntymässä parhaillaan. Tällä kertaa tulossa on valkoinen puuvillaneule lehtikuvioiden kera. Kaksi puseroa odottaa kaapissa yhdistämistä ja ompelupöydällä ompelijatarta odottaa kasa kankaita, joten viikonlopusta on tulossa työntäyteinen. :)

8 kommenttia:

Irma kirjoitti...

No voi harmi kun jouduit purkamaan! Sinulla onneksi tuota kärsivällisyyttä tuntuu riittävän!!
Sellaistahan se elämä välillä on, välillä soljuu sulavasti ja välillä kaikki tökkii.

Kauniita neuleita olet tekemässä!!
Mukavaa viikonloppua sinulle!

paivis kirjoitti...

Välillä nuo neuleet vastustavat enemmän ja välillä vähemmän. Itsekin olen yhden tekeleen kanssa tahkonnut melko tavalla. Mukavaa käsityöviikonloppua sinulöle.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Lohduttavaa kuulla, että muillakin tökkii käsityöt joskus. Onneksi en ole valinnut lankaa, joka ei kestäisi purkamista ja uudelleenneulomista, vaan pystyy tekemään epäonnistuneesta uutta. :)

Kiitos, mukavaa viikonloppua teille kummallekin!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi, miten hyvännäköistä on tulossa. Minäkin puran aina välillä, koska vaikka virhe olisi pieni eikä näy, niin itse tietää että siellä se virhe on.

Pitsisukka kirjoitti...

guinentSininen neule näyttää niin kauniilta, mistähän malli on peräisin? Samoin myös tuo valkoinen, purkaminen on varmaan tuttua kaikille neulojille kun joku joskus tökkii niin se tökkii sitten pahasti. Kunnioitettavaa että olet purkutyön jälkeen uutterasti aloittanut uudelleen ja ainakin jälki on niin siistiä.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta, eiköhän tästäkin neuleesta tule vielä käyttökelpoinen. Ensimmäinen hiha on kohta valmis, joten pääsee kohta yhdistämishommiin.

Pitsisukka: kumpikin malli, sekä sininen että valkoinen, ovat peräisin Novitan kesä 2010-lehdestä.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Niinpäniin, olisitpa nähnyt, kuinka takkuista minulla oli Isa Vautierin merkkausliinan pistely yhtenä yönä! Kun en unta saanut, nousin kolmelta pistelemään, ja tuskin mitään valmista sain, vaikka neljään asti valvoin; silmät vissiin harittivat niin, että koko ajan tuli virhettä virheen perään, ja piti purkaa! Mutta sehän on tuo käsillä tekemisen juju, vähän niinku, tuo kärsivällisyyden kasvattaminen(kin) :).

Käsityöperhonen kirjoitti...

Pappi puikoissa: kiitos kannustuksesta. :) Olet oikeassa siinä, että käsitöiden tekeminen kasvattaa kärsivällisyyttä. Nykyisin kaikki halutaan nopeasti ilman vaivaa, siksi onkin hyvä että käsityö opettaa hidastamista. Kai se on sitä downshiftingiä. :)