sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Vihdoinkin valmiina :)

Ikuisuustyöt ovat vihdoin ja viimein valmiina! Viime keväänä aloitetut neuletyöt siis saivat lopullisen muotonsa ja olen erittäin tyytyväinen niihin! Tässä sininen villaneule, tehty Modan mallilla, lankana merinovillainen Gjestal Knopp.

Tarkkasilmäisimmät saattavat havaita hakaneulan kauluksessa, sopivaa nappia ei kotoa löytynyt tampin kiinnittämiseen, joten ihan sataprosenttisesti pusero ei ole vielä valmis. Harmittavaista oli huomata, että pusero on aavistuksen verran liian iso minulle... johtunee siitä, että olen viime talveen verrattuna nyt noin 10 kg kevyempi. Mutta toisaalta talvipuseroissa saa ollakin hieman väljyyttä, jotta alle saa tarpeeksi vaatetta kovalla pakkasella.

Kolmeen kertaan Novitan Luxus Cottonista neulottu kovan onnen puserokin on vihdoin ja viimein valmis. Tällä kertaa kaikki meni nappiin, joten tätä versiota en ryhdy enää purkamaan! :)

6 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Kyllä nämä sinun neulepuserot on sitten kauniita! Neuleen jälkikin on niin tasaista! Huomioi kiinnittyi tummansinisen puseron hauskoihin hihansuihin, mitä neulosta se mahtaa olla?
Hyvää lokakuun alkua sinulle!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitoksia, ihan kivaa jos nuo pitkään kaapissa lojuneet neuleet näyttävät freeseille. Tummansinisen puseron kauluskappale ja hihat on tehty nostamalla muistaakseni 8 krs aikaisemmalta kerrokselta yksi silmukka mukaan parhaillaan neulottavien silmukoiden mukaan. Joku rypytysneule oli sen nimi Modan ohjeessa. Samaa neulosta oli alkuperäisessä mallissa myös miehustan alareunassa, mutta neuloin alareunaan pelkkää sileää.

Kiitos, kivaa alkavaa viikkoa sinullekin!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Tänään olen hyvällä mielellä kaivanut kaappejani ja valmistautunut uusien töiden aloittamiseen. Tänään iski hirmuinen ikävä Karnaluksiin ja lankaröykkiöiden keskelle... Kuitenkin luulen, että uusintareissu on viisasta jättää ensi kevääseen. Tallinnaan on kivaa mennä keväällä, kun kaupunki alkaa herätä auringonpaisteeseen.

Irma kirjoitti...

Kiitos vastauksesta :) Näytti kuvassa paljon vaikeammalta tekniikalta.
Oliskin kiva päästä Tallinnaan ja Karnaluksiin vaikkei käsityötarvikkeista olekaan pulaa vielä.
Kiva nähdä sitten mitä uutta teet. Itse ajattelin neuloa nyt ensin yhdet keskeneräset lapaset valmiiksi... tuli noiden verhojen jälkeen vähän semmonen olo että pieni käsityötauko vois tehdä hyvää.

Lime kirjoitti...

Upeita upeita! Myös edellisten postauksen valkoinen!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Irma: Välillä tulee tosiaankin sellainen olo, että täytyy pitää taukoa käsitöistä. Minulla on tällä hetkellä tosi hyvä fiilis, aloitin toissailtana neulomisen Karnaluks-langasta ja lopputulos näyttää aika kivalle. Laitan tänne blogiin kuvia, kun työ on pidemmällä.

Lime: kiitos kiitos! Eikös niin, että ruvetaan suunnittelemaan uutta Karnaluks-reissua ensi keväälle? :)