sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Kartanon kaunis sisustus

Vietin viime viikon Porvoossa Haikon kartanossa työnantajan järjestämällä kuntoremonttikurssilla. Viikko oli antoisaa paitsi oman kunnon kannalta, niin myös kauneuden puolesta. Haikon kartanon tilat on sisustettu kauniisti. Ohessa teidänkin iloksenne Haikosta otettuja kuvia.
Kartanon päärakennus on kaunis sekä sisältä että ulkoa päin.Seuraavat kuvat ovat Haikon kartanon keltaisesta salista, joka on talon hienoin sali. Salissa on esillä muutamia Albert Edelfeltin töitä sekä kauniita antiikkihuonekaluja ja -esineitä. Muutamat kuvista on otettu keltaisen salin sivuhuoneesta, joka oli niinikään kaunis.

Haikon kylpylähotellin rakennuksessa oli myös kaunista sisustusta. Oma lempparini oli 1. kerrokseen vievän rappukäytävän venetsialaisaiheinen taulu ja patsas.

Huoneeseen vievällä käytävällä oli esillä useita töitä, joissa oli Juhani Palmun signeeraus. En ole sataprosenttisen varma, ovatko ne alkuperäistöitä, mutta hyvin aidoille ne näyttivät.
Viimeisenä iltana pääsimme vilkaisemaan kartanon Romanov-saliin, joka oli tunnelmallinen paikka. Ihastuin salin seinällä oleviin kukka-aiheisiin tauluihin.
Vastaanottovirkailija päästi meidät tutustumaan viimeisenä iltana myös vapaana olleeseen sviittihuoneistoon. Sviitin sisustus on upean romanttinen, livenä vielä hienompi kuin näissä kuvissa. Tekisi mieli varata tällainen huone kesäkuussa vietettävää hääpäivää varten samppanja-aamiaisella! :D
Kauniit sisustukset antavat inspiraatiota ja voimaa arjessa jaksamiseen. Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille ja jaksamista kaamosaikaan!

2 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Antoisan kuuloinen viikko sinulla!
Onpa upean näköinen paikka! Mukava oli katsella kuvia kartanosta, kiitos kun esittelit paikkaa!
Minäkin tykkään tuollaisista vanhoista paikoista, niissä on niin upeita vanhoja huonekaluja ja esineitä.
Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Viikko meni kivasti, nyt on ollut hieman totuttelua kotona olemiseen ja varsinkin oman jääkaapin ruokiin! Haikkoon tekisi mieli mennä toistekin, katsotaan jos vaikka hääpäivänä mentäisiin sinne miehen kanssa.