lauantai 13. marraskuuta 2010

Lasisydän

Torstaina alkoi työpaikan käsityökerhon järjestämä tiffanylasityökurssi, sekä aloittelijoille että vanhoja taitoja virkistäville. Kuulun jälkimmäiseen joukkoon, opettelin tiffanytöiden saloja noin 4 vuotta sitten. Lasitöiden tekeminen on vaativaa, mutta kun lasin työstämiseen pääsee sinuiksi, niin se vie ihan totaalisesti mukanaan.

Ensimmäisellä kerralla teimme yksinkertaisen lasisydämen, jossa harjoiteltiin/muisteltiin lasinleikkaamisen jaloa taitoa. Sydämestä tuli aikamoisen kiva, vaikka näin kotona huomasi, että sydämen muotoa olisi pitänyt hioa symmetrisemmäksi. Mutta toisaalta on selvää, että muutaman vuoden tauon jälkeen taidot ovat päässeet ruostumaan.

Harmillista, etten ehtinyt kuvaamaan sydäntä valoisan aikaan. Tässä alemmassa kuvassa väri näyttää melko oikealle, se on siis tummanpunainen.

Hirmuinen tiffany-kuume valtasi minut pitkästä aikaa. Ehkäpä lasityöhuoneella tulee vietettyä aikaa kurssin päättymisen jälkeenkin. :)

2 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Ai että kun on kaunis! Sinä siis osaat tämänkin taidon!
Mukavaa kun teillä on töissä tuo käsityökerho!
Olen monena vuonna katsellut paikallisen kansaopiston tiffany-kursseja ja aina on ollut joku este ettei ole päässyt. Haluaisin myös kokeilla, olisiko minusta tuohon lajiin;)

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos. Hieman epätasainen sydämestä tuli, mutta hyvä jos se ei osu silmään liian pistävästi. Kannattaa ehdottomasti mennä kurssille, tiffanytöiden tekeminen on todella kivaa, kun vain pääsee kiinni lasinleikkaamiseen, joka on vaikeinta.