maanantai 6. joulukuuta 2010

Joulupukki lasista

Työpaikan käsityökerhon lasityökurssi päättyi torstaina. Sain viimeisellä kerralla valmiiksi joulupukkihahmon. Lasinleikkaaminen ja palojen sovittelu tuntui kauhean hankalalle tässä työssä, mutta lopputulos oli mielestäni ihan hauska.Joitakin vuosia sitten olin kovasti innostunut tiffanylasitöiden tekemisestä ja suurimman osan lasitöistä annoin lahjaksi. Muutama työ on kuitenkin jäänyt kotiini, kuten nämä olohuoneen ikkunaa koristavat lehdet... Yhdessä niistä on hankalaa ottaa kuvaa, joten tässä ne erikseen kuvattuna.
Minut on vallannut pitkästä aivan kauhea lasityökuume. Aloitin kurssilla melko suuritöisen työn tekemistä ja haasteena on saada se onnistumaan. Joulun jälkeen täytyy jäädä askarteluhuoneelle puurtamaan lasinleikkauksen ja hiomisen kanssa. Kurssin vetäjäkin muistutti moneen kertaan, että lasitöiden tekeminen ei ole hutilointihommaa, vaan onnistunut leikkaus + hionta on kaiken A ja O, jotta työstä tulee hyvä.

Ulkona on mitä kauneimmat maisemat. Toivotankin teille kaikille lukijoille oikein hyvää itsenäisyyspäivää! Ja muistakaa jouluarvonta, siihen ehtii osallistua vielä sunnuntaihin mennessä.

6 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Hieno joulupukki! Itsekin haluaisin joskus kokeilla lasitöitä.

Elmiira kirjoitti...

Kauniit lasityöt!

Pitsisukka kirjoitti...

Kyllä nuo lasityöt ovat kauniita, itsekin aivan hulluna mm Tiffany-lamppuihin joita kotoani löytyykin peräti kolme kappaletta. Makuuhuoneemme ikkunassa roikkuu myös aivan ihana monivärinen lasityö-perhonen jonka vuosia sitten ostin Tallinnasta ja aivan pilkkahinnalla. Olet kyllä todellakin taitava!

Irma kirjoitti...

Kauniita ovat kaikki lasityösi! Kuulostaa haastavalle lajille, olet taitava tässäkin!
Täytyy kyllä itsekin hakeutua jollekin seuraavalle kurssille, olen myös niin kauan halunnut tätä kokeilla.

Lime kirjoitti...

Aivan huippu tuo joulupukki!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos kommenteista teille kaikille. Joulupukki odottaa oikeaa paikkaa alakerrassa, täytyy etsiä sille paikka viikonloppuna, kun ripustan joulukoristeita. Tekisi mieli mennä tekemään niitä lisää vielä ennen joulua, mutta en varmaankaan ehdi enää...