lauantai 1. tammikuuta 2011

Kahvipussikassit

Yksi käsityöaiheinen joululahja on unohtunut joululahjaesittelystä. Äitini harrastaa kahvipussikassien tekemistä punomalla ja hän oli väsännyt minulle joululahjaksi tällaisen kassin. Kassi on tehty kahvipusseista, jotka hän otti mukaansa kesällä. Kori on tosi nätti ja olenkin todella iloinen lahjasta!

Kahvipussitöiden tekeminen on kivaa, mutta vaatii oman aikansa + paikkansa. Keskeneräisiä töitä on kaapin pohjalla, mutta niin on myös nämä kaksi ompelemalla tehtyä kahvipussikassia, joita en ole muistanut esitellä täällä. Tässä ensimmäisessä on käytetty myslipakettien sisuspusseja ja applikoinnit ovat työpaikan kahviautomaatin pusseista.


Tässä on toinen työpaikan automaatin täyttämisestä jääneistä pusseista tehty kahvipussikassi. Tämä onnistui tosi kivasti, vaikka katkenneita ompelukoneen neuloja kertyi tämän kassin osalta lähes 10 kpl! Kassien ompelemisessa sovelsin tätä ohjetta, joka osoittautui toimivaksi, vaikka kahvikoneen täyttöpussit ovatkin paljon suuremmat kuin tavalliset kahvipussit.

7 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Alimmainen kassi on suorastaan tyylikäs. Tuota minäkin kanniskelisin oikein ilolla. Hienoja ja kestävän näköisiä kyllä toisetkin.

JaanaElina kirjoitti...

Ihania kasseja.Kelpais meikäläisellekin.Uimakassina olisi hyvä,märät uikkarit voisi laittaa sinne huoletta.

Mä on kerännyt myös kahvipakkauksia,jos vaikka jossain vaiheessa kokeilisi tehdä niistä jotain.Tuo kassi olisi kiva.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Sude: alimmainen kassi on minustakin paras tyyliltään. Minua on tänään ihmetyttänyt se, miksi olen haudannut kassin kaappiin. Ensi viikolla se pääsee kaupparetkelle mukaan! Jännittää hieman, kestävätkö kantokahvat painavia ostoksia, mutta siitä saadaan kokemuksia ensi viikolla.

JaanaElina: Tosi hyvä idea ottaa kahvipussikassi käyttöön uimakassiksi! Kirjassa Kahvipussin uusi elämä on ohje kahvipusseista tehdystä kylmäkassista, jonka olen aikonut toteuttaa. Lisäksi kirjassa on tosi hienot pöytätabletit, ne ovat jo työn alla.

Irma kirjoitti...

Hienoja kasseja! Minäkin tykästyin tuohon alimmaiseen!
Enpä ole tuota vielä kokeillut, niin olis paljon kaikkea kivaa tekemistä.
Olen kyllä välillä katsellut kaupassa kahvipakkauksia,että mitähän kahvia alkais juomaan just sitä kassia silmällä pitäen....;)

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos Irma! Minulla on kahvipussien keräämisen kanssa vaikeuksia, kun itse en juo kahvia. Isäntää ei voi oikein käskyttää, että osta tuota kahvia,kun siinä on niin hienot pakkaukset... ;-)

Onneksi töistä tulee hienonvärisiä pusseja, tällä hetkellä automaattikahvipussit ovat tumman violetteja. Erityisen kivoja ovat tummansiniset maitojauhepussit ja vaaleanruskeat kaakaopussit. Kaakaopusseista ajattelin tehdä pöytätabletteja, jotka mainitsin aiemmin.

Peppi kirjoitti...

Mie tykkään tosta hopeanvärisestä sydänkassista. Me tehtiin koulussa käsilaukkuja just tuon kirjan Kahvipussin uusi elämä avulla. Hieman hankala materiaali ommeltaviksi huonoilla koulun koneilla...
Kouluavustajani teki muuten lapsille ihanan värikkäitä kasseja lasten keräämistä Xylitol-purkkapusseista.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Peppi: hauskaa kuulla, että olette tehnyt kahvipussitöitä koulussa. Käsilaukun tekeminen ei ole ollenkaan hullumpi idea. Itse asiassa Facebookissa mainostettiin jonkin kilpailun pääpalkintona kahvipusseista tehtyä käsilaukkua!