sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Uusia käsitöitä kohti!

Heti ensiksi kiitän teitä kaikkia kannustavista kommenteistanne koskien epäonnistuneita neulepuseroita. Viime päivinä asia ei ole enää yhtä paljon harmittanut, epäonnistumisia tulee käsityöntekijälle välillä väkisinkin, kun kokeilee uusia materiaaleja. Oma mielialanikin on nyt jo parempi. Vuodenvaihteen jälkeen minulta petti ensin polvi ja sitten selkä... nämä murheet ovat nyt jo takanapäin ja käsitöiden kanssa puuhastelu on auttanut kivuista toipumisesta.

Vaatehuoneessani on tällainen mytty, joka odottaa työstämistä. Mukana on sama sininen neule, josta bloggasin viime viestissäni. Sain toissapäivänä hyvän idean. Aion purkaa neuleen lukuun ottamatta hihoja ja neulon etu- ja takakappaleen uudestaan. Hihoista puran hieman pituutta pois ja puran myös irtokauluksen... mielessäni siintää aivan uudenmallinen neulepusero, joten tästä epäonnisesta tekeleestä tulee varmasti vielä entistäkin ehompi. :)

Siivoilin eilen vaatekomeroani ja sieltä tulivat vastaan kaksi harmaata neuletta. Olen suunnitellut niiden mallit itse sitä mukaa kuin neuloin. Kuvassa ne näyttävät ihan kivoille, mutta päällä ne ovat aivan kamalat... itse en tykkää niistä ollenkaan. Harkitsin niiden laittamista UFF:lle, mutta sain idean... ja näistäkin on tulossa uusi ja uljas neulevaate! Kunhan vain kevätaurinko rupeaa paistamaan, niin ryhdyn purkamishommiin.

Ostin parisen vuotta sitten Huuto.netistä kanavatyön. Aloitin sen pistelemisen pari päivää sitten. Tästä tulee varmasti nätti lopputulos ja se on tarkoitus ommella kassin kylkeen.

Kanavatyössä on menneiden aikojen tunnelmaa...

Pistelin joulunpyhinä kirpputorilöytöni, eli retrokukon valmiiksi. Lopputuloksesta tuli todella kiva. Nyt pitäisi vielä keksiä, mitä tekisin tästä - tuskinpa tästä tulee taulua. Onko kenelläkään teistä hyviä ideoita?

Viikonloppuna valmistuneisiin töihin kuuluu myös isännälle neulotut sukat.

Ja lopuksi vielä perjantaina tehty kirpputorilöytö. Löysin Mäkelänkadun itsepalvelukirpputorilta kahdet kauniit helmet. Ostin loppukesällä samanväriset avokkaat alennusmyynnistä ja nyt siis löytyivät samaa sävyä olevat helmet. Nyt on hyvä odottaa kevättä ja kesää! :)

Ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

4 kommenttia:

Em kirjoitti...

Mäkelänkadun kirppareista tulee aina välillä tehtyä hyviä löytöjä :)

Mullakin epäonnistuneita neulostöitä, liian pieniä kalureita sun muuta.. Harmittaahan se, mutta ehkä sitten mummona osaa tehdä kun on kokemus opettanut :)

Peppi kirjoitti...

Mielenkiinnolla jään odottelemaan, että mitä neuleistasi syntyy! Itse olen tosi huono purkamaan epäonnistuneita valmiita tekeleitä. Ehkä kuitenkin kannattaisi, kun niistä voisi saada oikeasti hyvän aikaiseksi.

Irma kirjoitti...

Sinulla tuota kärsivällisyyttä riittää purkaa ja tehdä uutta, ihailtavaa! Itse olen tosi huono purkamaan epäonnistuneita töitä.

Kiva nähdä sitten mitä teet noista. Kanavatyö näyttää tosi kauniilta ja tunnelmalliselta. Mutta enpä osaa keksiä mitä valmistuneesta riikinkukosta voisi tehdä....

Blogissani on sinulle tunnustus, käy hakemassa :)
Mukavaa viikon jatkoa!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos teille kommenteista. Käsitöiden tekeminen on sellaista, että väkisinkin joskus epäonnistuu. Onneksi neuletyön voi purkaa, jos lanka vain kestää purkamisen. Esimerkiksi mohair ei välttämättä purkaudu helposti enää langaksi. Katsotaan, mitä näistä purkamisprojekteista lopulta oikein tulee.

Irma: kiitos tunnustuksesta! :)