sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Uusia neuletöitä

Yksi valmistunut neuletyö on jäänyt esittelemättä. Sain uudenvuoden kieppeillä valmiiksi pitsisen baktus-huivin. Huivi on neulottu Viking Alpaca -langasta, jossa on puolet alpakkaa ja puolet silkkiä. Huivin malli, lace baktus, on peräisin täältä. Malli ei ole vaikeampi kuin tavallisen baktuksen tekeminen, ideana on, että joka 8. kerros neulotaan 1 ls, 2 oikein yhteen, mistä muodostuu pitsikuvio. Lanka on ihanan pehmeää ja huivi onkin ollut hyvä kietoa kaulaan näin kylmillä pakkassäillä.

Sain hankittua viime viikolla nypynpoistajan. Itse asiassa se tuotiin minulle kuin tarjottimella. Mukava työkaveri M. oli hankkinut ylimääräisen nypynpoistajan ja kysyi, haluaisinko lunastaa sen itselleni. Harvoin tällaista tapahtuu. :) Testasin sen tehoa tummanvihreään nukkaavaan villaneuleeseen, joka tuotti aikamoisesti mielipahaa. Lisäksi testasin sen toimivuutta kokeilemalla, miten se poistaa muista vaatteista nyppääntynyttä pintaa. Nypynpoistaja saa ihan hyvän arvosanan. Vanhoista vaatteistani nypyt lähtivät todella nopeasti. Vihreän villaneuleen pintakin tuli paremmaksi, mutta edelleenkin se näyttää hieman nuhraantuneelle.

M. oli tiedustellut omilta neulojatuttaviltaan neuletapaamisissa, tietäisikö joku ratkaisua neuleen nuhraantumiseen. Yksi arvio on, että Super Taj Mahal -langassa oleva silkkikuitu irtoaa langasta, ja että tämä saattaa pysähtyä ennen pitkää. Neule on nyt siis tarkkailun alla. Siitä on lähtenyt viime aikoina vähemmän kuituja irti, joten olen tällä hetkellä toiveikkaalla mielellä. :) Joka tapauksessa tämä OBH-Nordican nypynpoistaja oli hyvä ostos.


Löysin kaappia järjestäessäni keskeneräisen neuletyön, jonka viimeistelin valmiiksi. Ei, nämä eivät ole karvamatoja...


... vaan efektilangasta neulotut rannekkeet. Rannekkeet on neulottu 2o, 2n -joustinneuleena. Lanka on peräisin Vihreän vyyhdin alekorista. Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen!

Efektilankaa on jäljellä vielä vajaa 1 kerä. Suunnitelmissa on tehdä tästä langasta kapea huivi tai koru, jota voisi käyttää yhtä aikaa rannekkeiden kanssa. Ideoita on mielessä, katsotaan mitä saadaan aikaiseksi!

3 kommenttia:

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Voi että, minullakin on hassua hapsulankaa, siitähän voisi tosiaan tehdä ranteenlämmittimet! Huivit kun alkavat jo kyllästyttää, siis siitä langasta.

Tuo sinun huivisi on tosi kaunis, yksinkertaisella pitsimallilla saa tosi sievän pinnan aikaan!

Ja nypynpoistaja on muuten tosi hyvä olemassa! Minulla on jo jotain parikymmentä vuotta vanha semmoinen, ihan halppismalli vaan, mutta toimii tosi hyvin, eikä ole liian tehokas. (Jotkut kun kuulemma yrittävät syödä neuleenkin, eivät siis tyydy pelkkiin nyppyihin.)

Pitsisukka kirjoitti...

Tuo Baktus on kivan kokoinen pieni huivi, aivan tekemättä vielä itselläni.

Tuollaista hapsu-lankaa löytyy myös muutama kerä, tuossahan olisi ideaa niiden käyttöön. Samoin nypynpoistajan olen joskus, ainakin parikymmentä vuotta sitten saanut pojaltani, joksikin lahjaksi, mukava pieni vempain.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos kommenteista, baktus-huivista tuli oikein kiva. Baktus on siitä hassu malli, että se on helppo tehdä ja lopputulos on aina tosi kiva.