keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Pieni tuunaustyö ja kaapin kätköistä löydetyt aarteet

Mini-hiihtolomallani olen ehtinyt matkustelemaan ja myös ompelemaan tuunaustyön merkeissä. Sain anopiltani jouluna lahjaksi Nanson pyjaman. Väri ja malli oli todella kiva, mutta pieni ongelma lahjassa kuitenkin oli. Ei kuitenkaan tässä pusero-osassa...

... vaan pyjaman housuissa, jotka olivat capri-mittaiset. Palelen usein öisin, joten pitkälahkeiset housut ovat must.


Mutta ei hätää. Löysin kaapin perukoilta valkoista trikoota, joten otin sakset esille ja pidensin lahkeita. Lopputulos on mielestäni onnistunut.


Lomalla on tullut siivottua hieman kaappeja. Vaatehuoneesta löysin vanhoja kouluajan käsitöitä, jotka tuovat paljon muistoja mieleen! Vaaleanvihreä käsityöpussi tehtiin 3. luokalla ja punaisen pussin tein itse kotona, koska pussin tekeminen oli mukavaa puuhaa.


Ja tässä ovat pussit toiselta puolelta.

Käsityöpussien sisältä löytyi myös vanha ruokaliinalaukku, jossa oli ruokaliina. Muistelen, että väkersin nämä kotona, koska vohvelikankaan kirjominen oli mielestäni valtavan kivaa puuhaa.

Tämä ruokaliina on puolestaan koulussa tehty. Tulee ihan valtavasti muistoja mieleen tästä työstä...

Kaapin pohjalla on myös artesaaniopintojen aikana tehtyjä kankaita, jotka edelleenkin hakevat paikkaansa. Yksi kankaista on tällainen lyhyt palanen, joka on tehty puuvillasta ja pellavasta.

Yhdessä kankaan kulmassa on poimimalla tehty kuvio... en muista ollenkaan, mitä ajattelin tehdä kankaasta, koska koirakuvia on vain yksi.

Kaapin pohjalta löytyi myös ikat-värjäyksellä tehty kangas, jonka kuosi on aika levoton. Kangasta on noin 2 metriä ja se on tehty niin, että loimi on solmuvärjätty ennen kangaspuihin vetämistä. Tämä oli työläs, mutta mielenkiintoinen kokeilu. Tein kankaasta puseron/tunikan aikoinaan, joka on hävinnyt vuosien mittaan jonnekin... mutta kangasta on vielä jäljellä.


Kouluaikana tuli kokeiltua myös damastilaitteella kutomista. Tämä kangaspala tehtiin loimenloppuun, materiaali on ohutta villaa. Mitään erityistä käyttötarkoitusta kankaalle minulla ei kai ollut silloinkaan, siksi se on ehkä jäänyt kaapin pohjalle viimeistelemättä. Villa on vielä hyvälaatuista, joten tästä saisi esimerkiksi seinävaatteen, kunhan reunoja hieman huolittelisi.. tai sitten jotakin muuta.

Jos teille tulee hyviä ideoita kankaiden uusiokäytöstä, niin otan niitä mielelläni vastaan. Olen kai katsonut niitä liian pitkään, joten uusia käyttöideoita ei oikein synny.
Kaappien siivoaminen silloin tällöin on todella tarpeellista. Kaapista löytyi yksi pitkään kaivattu asia, nimittäin ompelukoneen ohjekirja! Etsin sitä kissojen ja koirien kanssa vaatehuoneesta reilu vuosi sitten ja nyt se löytyi työhuoneen komerosta. Nyt on entistäkin mukavampaa suunnitella kevään ompelutöitä! Harmillista vain, että hiihtolomani päättyy tähän iltaan ja menen huomenna aamulla takaisin töihin. Mutta onneksi kohta on taas viikonloppu! :)

3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi miten ihania aarteita. Tuon puukankaan kehystäisin tauluksi

Käsityöperhonen kirjoitti...

Aika hyvä idea. Seinälle tämä työ sopisi varmasti parhaiten.

Peppi kirjoitti...

ihania aarteita, missähän itsellä on samaiset pussukat ja ruokaliinat... Miulla oli niissä muuten samat nimikirjaimet ;)