sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kaulaliinat jämälangoista

Käsityörintamalla on tapahtunut uutta huolimatta kamalan kiireisestä keväästä. Parisen viikkoa sitten siirsin isommat käsityöprojektit nurkkaan ja kaivoin kaapista lankoja, joista voisi tehdä jotakin helppoa, jossa ei tarvitse pinnistellä liikaa. Eli stressikäsitöitä, joista tässä on muutama.
Innostuin neulomaan punaisista jämälangoista kaulaliinaa nähtyäni Anu Harkin huivimallin Suuressa käsityölehdessä (muistaakseni vuoden 2007 numeroita). Samantyyppinen kaulaliinamalli oli myös kirjassa Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta. Ainaoikein-neuletta pituussuunnassa oli erittäin hauskaa tehdä ja upottaa siihen vanhoja lankakeriä. Samalla tuli muisteltua, mikä oli minkäkin langan alkuperäinen työ. Ihan kuin räsymaton kutomista parhaimmillaan! Kun sain punaisen huivin valmiiksi, niin innostuin tekemään toisenkin.Jämälankahuivin hapsut on solmittu aloitus- ja lopetuslangoista. Tämä on erittäin hauska tapa käyttää vanhoja langanloppuja, joten suosittelen sitä kaikille!

7 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Hyvä idea! Hyvin ovat sävy sävyyn langat huiveissa! Juuri olen tässä tuskaillut että mihinkähän upottaisi kaikki villalangan jämät kun isoäidin neliöiden virkkaaminenkaan ei innosta. Tuota voisi kokeillakin ;)
Mussukka oli saanut hienot töppöset :)

Kati kirjoitti...

Mukavan näköisiä huiveja.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos. :) Huivin tekeminen on todella luovaa ja hauskaa, voin suositella sitä. Minulla oli jonkin verran ongelmia löytää huiviin sopiva pituus, muutamaan kertaan sain purkaa huivin ennen kuin oikea pituus löytyi.

Satu kirjoitti...

Kauniita huiveja! Erityisesti tykkään tuosta punaisesta! Ja hauska idea, taidan kokeilla itsekin. Mulla vaan ei ole vielä riittävästi jämälankoja, koska olen uusi "alalla". Ehkäpä ostan uusia lankoja tehdäkseni jämälankahuivin..Hmm..

Käsityöperhonen kirjoitti...

Hei Satu, ei se mitään, jos sinulla ei ole tarpeeksi punaisia lankoja huiviin - tulepa käymään meillä hakemassa lankoja. Minulla jäi aika paljon punaisia lankoja yli. Samalla voit sovitella valmista huiviakin! Soitellaan!!

mustakissa kirjoitti...

*Noista tuli tosi kivoja, eikä huiveja ole koskaan liikaa!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Onkin hyvännäköistä neulepintaa, lähikuvassa kuin riepumattoa :). Tuommoisia on minusta kiva tehdä kanssa, missä saa langanpätkien hauskoilla väreillä leikkiä.