sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Krookusloistoa ja käsitöitä

Keskeneräisiä käsitöitä on valmistunut viikonlopun aikana. Pitkään käsityökorissa lojunut keskeneräinen kanavatyö valmistui tänään. Työn valmistuminen tarvitsi kesken loppunutta ruskeaa lankaa, jota hain perjantaina Lankamaailma Nordiasta. Lopputuloksesta tuli aika kiva. Kanavatyö on tarkoitus ommella kassin/laukun kylkeen, mutta ihan tarkkaa suunnitelmaa siitä en ole vielä tehnyt.Lankamaailma Nordiassa käynti on aina vaarallista, koska sieltä lähti taas kerran mukaan ihan liikaa kaikkea ihanaa... suorastaan nolottaa, mutta toivottavasti tämä ei ole kuitenkaan liian vaarallista. :)

Jämälankoja on tullut kulutettua aika hyvin. Virkkasin Luxus Cottonista lisää sydänpatalappuja. Vihreät ovat menossa lahjaksi äidille ja siniset anopille. Anoppi tulee kylään keskiviikkona, joten hän saa pääsiäiseksi uutta sisustusta kotiinsa.


Pitkään korissa pyörineet lapasetkin valmistuivat. Karisma-lapasten malli on peräisin Ulla neuleesta. Muokkasin mallia hieman enkä tehnyt niihin kiilaa peukaloa varten. Hieman mietin aluksi, onnistunko mutta lopputulos oli ihan kiva. Toivottavasti näitä tarvitsee vasta ensi talvena!
Takapihalla kevät etenee uskomattoman nopeasti. Tänäänkin on ollut todella hieno sää ja kevätkukat ovat tulleet pintaan uskomattoman nopeasti. Tulppaanit ovat kasvaneet mittaa kivasti, ovat nyt noin 10 cm maan pinnalla.

Ja krookukset ovat täydessä kukassa. Kimalaiset pörräsivät tänään näiden kukkien kimpussa, joten uskottava on, että pian tulee kesä. :)

Kultamussukkakin innostui tekemään tuttavuutta krookusten kanssa. Lämpimästä auringosta se ei tykkää, koska turkkia alkaa kuumottaa... mutta onneksi varjoon pääsee helposti.
Mukavaa sunnuntain jatkoa ja alkavaa viikkoa teille kaikille!

5 kommenttia:

Peppi kirjoitti...

Voi tuota teidän kevättä. Meillä saa vielä odotella sipulikukkiakin.. Nuo patalaput ovat kyllä edelleen kivoja! Ja lankakaupassa käynnin vaarallisuuden allekirjoitan myös :D

mustakissa kirjoitti...

Lanka- ja kangaskaupat ovat todella vaarallisia paikkoja. Ensinnäkin niissä palaa aikaa ja toiseksi ne käyvät myös kukkaron päälle ja läheskään aina ei ole edes selvillä, mitä ostoksista syntyisi. Olivat vaan niin ihania!
Tänään onkin ollut tosi lämmin päivä. Istuin pihalla virkkaamassa, kun ei haravointi enää maistunut ja taisin käräyttää naamani, ainakin se on kauniin punainen...

Käsityöperhonen kirjoitti...

Heh! Lohduttavaa kuulla, että muillakin on ongelmia lanka- ja kangaskauppojen kanssa. Odotan kovasti pääsiäislomaa, niin saa tehdä kaikessa rauhassa kotosalla käsitöitä!

Irma kirjoitti...

Kivoja käsitöitä olet saanut valmiiksi! Laukusta tulee varmasti upea. Minulla on vähän samanmoiset aatokset vanhoille kanavatöille.

Suloiset sydänpatalaput! Voi että kun on maailmassa niin paljon kaikkea kivaa käsityötä mitä haluaisi tehdä kun olis sitä aikaa....

Juu, muistan oman ekan käyntini Lankamaailmassa, olo oli kuin lapsella karkki/lelukaupassa, vaarallinen paikka ;)

Ihanasti krookukset siellä jo kukkii! Meillä vielä paikoin on paljon lunta kun on niin varjoinen tontti.

Hyvää ja rentouttavaa pääsiäistä sinulle!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Ihanat nuo sydänlappuset! Ja kiva kanavatyökin. Tuo olisikin vaikea kehystää, joten muu käyttö lienee paikallaan.