maanantai 4. huhtikuuta 2011

Pieniä neuleita, kirpparilöytöjä ja kukkia

Viime postauksessa kirjoittelin kiireisestä keväästä. Siitä huolimatta näkyviäkin tuloksia on tullut, tässä joitakin niistä. Eräänä iltana, kun olin todella stressaantunut, aloitin tekemään jämälangoista sukkia. Näihin on upotettu Nallea ja Tico ticoa. Raidat eivät mene ihan tasan, mutta se ei haittaa.
Neuloin myös tällaisen pitsineuleisen myssyn. Sitä on testattu pakkassäillä ja se pitää hyvin lämpöä, vaikka neule on aika reikäinen.

Tein viikko sitten Järvenpään Fida-kirpputorilla löytöjä. Löysin sattumalta kivoja kanavatöitä! Tällainen pakkaus maksoi yhteensä 3 euroa. Töitä on aloitettu hieman pistelemään ja kaikki värit eivät ole mukana pussissa, mutta löytö on mielestäni silti hieno. Tykkään näistä supisuomalaisista aiheista. :)

Lisäksi 50 sentillä lähti tällainen pienikokoinen, niin ikään hieman aloitettu kanavatyö. Tästä saa tehtyä aika kivan koristeen esimerkiksi kassin kylkeen.Kevään alkamisen kunniaksi innostuin tekemään silkkipaperista kukkia. Kokeilin Tiimarin nettisivuilta löytyvää ohjetta. Kävinkin ostamassa Tiimarista kassillisen tarvikkeita. Askartelemisen aloittaminen jännitti hieman, koska en ole koskaan ennen kokeillut paperikukkien tekemistä ja kuumaliimakin oli uusi tuttavuus, mutta kaikki meni kivasti. Lopputulos on aika hauska ja kaukaa katsottuna kukat näyttävät aidoille.Lisäksi Fidalta lähti mukaan vanhoja ikkunaverhoja. Kaivoin kaapin pohjalta myös yhden vanhan valkoisen sivuverhon ja testasin sifonkikukan ohjetta. Kukista tuli aika kivoja ensikertalaisen tekemäksi, valkoisessa kukassa olisi tosin saanut olla ehkä enemmän muotoa ja runsautta.
Teemme ensi viikolla paperikukkia ja sifonkikukkia työpaikan käsityökerhossa. Toivottavasti työkaverit innostuvat tulemaan kokeilemaan kukkien tekemistä.

3 kommenttia:

Lumiruusu kirjoitti...

Sukat ovat varmasti lämpimät!

Oi,mitä löytöjä Fida Lähetystorilta,
olen ihan heikkona vanhoihin käsityö-materiaaleihin tai jo tehtyihin käsitöihin kirppareilta...

Kanava-töiden aiheet ovat molemmat mulle ihan uusia,varsinkin tuo savu-sauna on jo suorastaan kuin
Suomi-filmistä.

Pieni DMC-kanavatyö on tosi tyylikäs,kiva talvinen aihe..

Irma kirjoitti...

Lämpimän näköiset sukat ja myssy!
Minullakin on sama tapa upottaa stressi käsitöihin mutta tulee niihin upotettua muitakin olotiloja ihan huomaamattaan.
Kivoja kirpparilöytöjä olit tehnyt!
Minulla muutama ristipisto valmis/kesken/suunnitteilla ;)
Kauniita kukkia sekä paperiset että kankaiset!
Mukavaa viikonloppua!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos. :) Kirppareilta voi löytää ihan mitä tahansa, ne ovat oikeita aarreaittoja välillä. En ole itsekään törmännyt ennen supisuomalaisiin aiheisiin, joten näihin on hauska tarttua kiinni. :)