sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Sydämelliset patalaput

Nyt siteeraan hieman Jutta Urpilaista: ensiksi haluan kiittää... teitä kaikkia mukavia blogini kommentoijia. Kiire sen kun on jatkunut, joten en ole kauheasti ehtinyt kommentoimaan omaani tai muiden blogeja. Mutta olen minä täällä vielä, joten toivottavasti ette ole huolestuneet. :)

Nyt kevään korvilla vihreä väri puhuttelee erityisesti. Kaapissa oli Novitan Luxus Cottonia useita keriä, joista virkkasin sydämenmallisia patalappuja. Vanhat patalaput olivat jo ehtineetkin kulahtaa pahasti. Malli näihin löytyy Suuren käsityölehden numerosta 11-12/2010 ja sieltä erillisestä joulukäsityöliitteestä. Muokkasin mallia niin, että tein patalappusta kaksinkertaisen, jotta se pitäisi paremmin lämpöä.

Kevät tulee suorastaan kohisten, lumet ovat sulaneet todella nopeasti. Torstaina nappasin kuvan takapihalta pienestä kasvimaastani, josta kevät on herättänyt tulppaanit eloon. Aivan uskomatonta niiden elinvoima, ne suorastaan puskevat lumesta lävitse!

Ruohosipulikin on innostunut kasvamaan, kohta voi napsaista uutta kasvua jo ruokalautaselle. Luonnon uusiutuminen talven jälkeen on aivan uskomattoman hienoa.

8 kommenttia:

liinu kirjoitti...

Ihania uuden alkuja! Kevät kun pääsee kunnolla vauhtiin niin on ihana seurata miten joka päivä on kasvua tapahtunut... Kiva malli patalappuihin, ohuemmasta voisi tulla hauskan erilainen tiskirättikin.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kevät saa todellakin hyvälle mielelle, kun pääsee seuraamaan kasvien kasvamista. Odotan innolla, että kaikki lumet sulavat takapihalta ja pääsee seuraamaan krookusten nousemista maasta. Yhtään leskenlehteä en ole vielä onnistunut bongaamaan lähistöltä, mutta eiköhän niitäkin tule lähipäivinä ylös maasta. :)

mustakissa kirjoitti...

Tosi kivat patalaput. Mullakin on tuo lehti, mutta en ole ajatellut noista tulevan noin ihania! Täytyykin koklata:D Mukavaa viikkoa.
Ps. Meilläkin varmasti jo huomenna ensimmäinen krookus aukeaa...

Peppi kirjoitti...

HUiii miten kevät teillä jo on! Olispa pian täälläkin..
Miekin aloitin talvella tuollaisen sydämen tekemisen, mutta kesken on kun ei tullut sydäntä. Siulla onnistui!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Mahtavaa kun kesä tulee, kivoja sydämiä olet tehnyt. Raaskiiko noita edes käyttää.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos kiitos. :) Peppi: harmillista, ettet saanut sydämiä aikaiseksi - kannattaa varmasti kokeilla uudestaan! Enkuli: Itsekin mietin, mahtaako näitä uskaltaa käyttää, mutta aion ottaa riskin, käy miten käy. Onneksi on olemassa pyykkikone. :)

ZIlena kirjoitti...

Olisikohan tuon sydän patalapun ohjetta mitenkään mahdollista saada vaikka s-postiin. Yritin ehtiä kyseistä lehteä kissojen ja koirien kanssa mutta en löytänyt sitä mistään..

Käsityöperhonen kirjoitti...

Hei,
tottakai ohje on mahdollista saada. Laita minulle postia osoitteeseen kasityoperhonen@hotmail.com, niin laitan sen tulemaan paluupostissa!