sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Uusi värjäyserä

Tänään värjäsin uuden koneellisen tekstiilejä pesukonevärillä. Keskiaikapuvun alusmekko piti värjätä valkoisesta jonkin muun väriseksi, joten ostin punaista pesukoneväriä. Mukaan samaan rumpuun lähti kasa vanhoja tyynyliinoja. Keskiaikamekon takanyörit jätin pois koneesta, joten se säilyy valkoisena.


Lopputulos oli jälleen kerran hyvä, väri tarttui tasaisesti ja värisävyynkin olen tyytyväinen. Isäntä vei kameran mukanaan matkoille, joten jouduin tyytymään kännykkäkameraan... siksi kuvat eivät ole parhaimmat mahdolliset. Mutta värisävyn onneksi näkee näistä hieman epätarkoistakin kuvista. Eli värjäys onnistui!
4 kommenttia:

Peppi kirjoitti...

Hyvälle näyttää! Itse en ole uskaltanut konevärjätä, mutta kyllä himottais, kun jälki on noin hyvää!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Minullakin kesti kauan ennen kuin uskaltauduin pesukonevärjäämiseen. Nitorin värien kanssa ei ole ollut ongelmia, paitsi koneen kumiosat värjäytyvät hieman. Mutta ne saa jynssättyä pois ja pyykkeihin ei tule mitään värijäämiä. Pesukoneväri on helppo tapa tuunata tekstiilejä, suosittelen sitä! Mustaa väriä en ole kuitenkaan vielä uskaltanut kokeilla. Mutta jos tumma sininen ja punainenkaan eivät aiheuta probleemeja, niin voisi varmaan kokeilla mustaakin.

mustakissa kirjoitti...

Hienoa tuli. Kerran värjäsin kulahtaneen näköisen puuvilla neuleen oranssiksi. Langassa oli myös viskoosia ja väri ei tarttunut viskoosikuituihin, vaan ne jäivät valkoisiksi. Lopputulos oli kuitenkin todella kivan näköinen ja olin oikein tyytyväinen. Tästä on jo vuosia ja monen monta pesua, mutta väri on säilynyt ja neule kuuluu edelleen kesä suosikkeihini. Olen myös värjännyt mustia farkkuja uudelleen ja näin lisännyt niiden käyttöikää huomattavasti. Hyvä keksintö nuo pesukonevärit:D

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Katohan, jännän näköinen lopputulos! Minä olen konevärjännyt vain mustaksi. Siinä tulos on aina taattu, kunhan malttaa laittaa tarpeeksi vähän värjättävää. (Muutenhan tulos on mikälie likaisenharmaa :).)