keskiviikko 3. elokuuta 2011

Kesäinen pitsiliina

Kesähelteillä tartuin kiinni virkkuukoukkuun ja tein pitsiliinan olohuoneen pöydälle. Idea syntyi siitä, kun oivalsin vaatehuoneen suursiivousta tehdessäni ja pöytäliinoja järjestäessäni, että kaikki kauniit liinat on suunniteltu vanhaa pöytää varten, joka oli huomattavasti pienempi kuin nykyinen. Hyvä syy ryhtyä virkkaamaan!

Liinan malli on peräisin Suuren käsityölehden numerosta 5/2006. Lanka on jotakin Prismasta aikoinaan ostettua Eldorado-virkkauslankaa, joka sopi hyvin virkkaukseen.Kesälomat on lomailtu ja olen palannut töiden kimppuun. Kaikenlaisia muitakin kesäisiä käsityöprojekteja on raportoimatta, mutta palaan niiden pariin hieman myöhemmin! Olen kärsinyt viime ajat pahoista selkäkrampeista, ja sen vuoksi en ole kauheasti ehtinyt päivittämään tätä blogia.Blogiini on tullut uusia lukijoita viime aikoina, mikä on oikein mukavaa! Arja Kohtala, kun ehdit niin ottaisitko minuun yhteyttä osoitteeseen kasityoperhonen(at)hotmail.com?

7 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Pitkästä aikaa täällä kurkkimassa.

Upea liina,siinä onkin ollut tekemistä.Mutta kyllä se käsityöimmeiseltä käy nopeasti.

Kiva kun löysit ohjeen tilkkupeittoon minun blogista.Toimiko ohje hyvin.

Upean peitto tuli.Pitänee täälläkin syksyn mittaan katsella kangasvarastoja tilkkupeitto- silmällä.Uusia kankaita olisi kiva ostella.

Mukavia työpäiviä ja tätä elokuuta.

Lumiruusu kirjoitti...

Nin kaunis pitsi-liina
-olen aina ihan ihmeissäni miten joku voikin osata tehdä koukulla ja langalla noin upeaa pitsiä.
Multa puuttuu päästä varmaan se komponentti jolla virkataan ja kudotaan.

Rakastan pitsejä,virkattuja erityisesti !!
Olet taitava! :)

Peppi kirjoitti...

NIIIIN pientä ja kaunista olet koukuttanut! Itse en ole uskaltanut moiseen ryhtyä. En varmaan edes näkis silmukoita. Tosi kaunis liina!

mustakissa kirjoitti...

Kaunis todella!Minulta ei tuollainen luonnistuisi.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja kiitoksista teille kaikille! :) JaanaElina: tilkkupeiton ohje toimi oikein hyvin, kiitos että olit päivittänyt sen blogiisi! Lumiruusu: liinan virkkaaminen ei ollut kauhean vaikeaa, käytin 1,5 koukkua, joka on melko iso. Nostan hattua heille, jotka tekevät 0,75 koukulla pitsiä. :)

Laura kirjoitti...

Nyt löytyi etsimäni pitsiliinamalli, kiitos.:) Täytyy vain etsiä tuo lehti arkistoista.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiva, että löysit etsimäsi mallin täältä! Virkkausiloa!