maanantai 25. huhtikuuta 2011

Uusia neuleita

Pääsiäispyhien aikana tuli viimeisteltyä muutamia pitkään keskeneräisenä olleita neuleita. Kaapin pohjalta löytyi myös yksi valmis neuletyö, jota en ole vielä esitellyt täällä. Tämän punaisen neuleen neuloin Novitan Stina-langasta talvella. Malli on peräisin Moda-lehdestä. En ole vielä ehtinyt pitää tätä puseroa kertaakaan, mutta ensi talvena kaivan tämän kaapista.

Lisäksi tuli viimeisteltyä tämä Novitan isoveli-langasta neulottu aran-neule. Malli on Suuri käsityö-lehden numerosta 1/2007 hieman muunneltuna. Tämäkin pusero on nyt aivan liian kuuma päälläpidettäväksi, joten sekin saa odottaa kiltisti kaapin pohjalla ensi talvea.


Kaapin pohjalta löytyi ainakin 3 vuotta yhdistämistä odottanut neuletakki. Mietin pitkään, mitä tekisin tälle tekeleelle, mutta erään tuttavani kannustuksesta tein työn loppuun. Neuletakista puuttuvat vielä napit, joten täytyy käydä ostoksilla ensi viikolla.

Pääsiäinen on ollut uskomattoman lämmin ja kevät eteneekin puutarhassa kovaa vauhtia. Krookusten aika alkaa olla vähitellen ohitse, mutta yksittäisiä krookuksia tulee vielä maan alta tervehtimään aurinkoa.


Skillat ovat parhaillaan nousemassa maasta.Ruohosipuli on kasvanut reippaasti, nyt tätä voisi napsia jo lautaselle.


Mutta upeimman yllätyksen tekivät oranssinväriset tulppaanit, jotka innostuivat puhkeamaan kukkaan jo lankalauantaina. Tällaista loistoa on takapihalla ollut tänään.
Myös luonnossa näkyi tänään kukkaloistoa. Näissä tunnelmissa on mukava aloittaa uusi työviikko. :)


perjantai 22. huhtikuuta 2011

Hyvää pääsiäistä!

Pääsiäisloma on alkanut. Krookusloisto jatkuu takapihalla ihanissa väreissä. Tulppaaneiden kukkimista vielä odotetaan, mutta nämä pienokaiset ovat aivan ihania.

Askartelin muutaman pääsiäiskranssin pääsiäispyhien iloksi. Yhdistin valmiisiin kranssipohjiin nauhaa, höyheniä ja kirpputoreilta löydettyjä koristeita. Keltaiset kukkaset olivat jonkinlaisia kattauskoristeita, mutta sopivat todella hyvin kranssin koristeiksi.
Pääsiäismunat odottavat vielä. Vasemmalla on askartelutyö, jonka sain pääsiäislahjaksi veljeni 3-vuotiaalta tyttäreltä. :)


Lähetin pitkästä aikaa pääsiäiskortteja. Lähipiiri saikin meiltä tällaiset kultamussukka-aiheiset kortit. Oikein hyvää ja ihanaa pääsiäistä myös teille blogin lukijoille!


sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Krookusloistoa ja käsitöitä

Keskeneräisiä käsitöitä on valmistunut viikonlopun aikana. Pitkään käsityökorissa lojunut keskeneräinen kanavatyö valmistui tänään. Työn valmistuminen tarvitsi kesken loppunutta ruskeaa lankaa, jota hain perjantaina Lankamaailma Nordiasta. Lopputuloksesta tuli aika kiva. Kanavatyö on tarkoitus ommella kassin/laukun kylkeen, mutta ihan tarkkaa suunnitelmaa siitä en ole vielä tehnyt.Lankamaailma Nordiassa käynti on aina vaarallista, koska sieltä lähti taas kerran mukaan ihan liikaa kaikkea ihanaa... suorastaan nolottaa, mutta toivottavasti tämä ei ole kuitenkaan liian vaarallista. :)

Jämälankoja on tullut kulutettua aika hyvin. Virkkasin Luxus Cottonista lisää sydänpatalappuja. Vihreät ovat menossa lahjaksi äidille ja siniset anopille. Anoppi tulee kylään keskiviikkona, joten hän saa pääsiäiseksi uutta sisustusta kotiinsa.


Pitkään korissa pyörineet lapasetkin valmistuivat. Karisma-lapasten malli on peräisin Ulla neuleesta. Muokkasin mallia hieman enkä tehnyt niihin kiilaa peukaloa varten. Hieman mietin aluksi, onnistunko mutta lopputulos oli ihan kiva. Toivottavasti näitä tarvitsee vasta ensi talvena!
Takapihalla kevät etenee uskomattoman nopeasti. Tänäänkin on ollut todella hieno sää ja kevätkukat ovat tulleet pintaan uskomattoman nopeasti. Tulppaanit ovat kasvaneet mittaa kivasti, ovat nyt noin 10 cm maan pinnalla.

Ja krookukset ovat täydessä kukassa. Kimalaiset pörräsivät tänään näiden kukkien kimpussa, joten uskottava on, että pian tulee kesä. :)

Kultamussukkakin innostui tekemään tuttavuutta krookusten kanssa. Lämpimästä auringosta se ei tykkää, koska turkkia alkaa kuumottaa... mutta onneksi varjoon pääsee helposti.
Mukavaa sunnuntain jatkoa ja alkavaa viikkoa teille kaikille!

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Uusia kirpparilöytöjä

Eksyin tänään töiden jälkeen Mäkelänkadun kirpputoreille. Emmaus-kirpputorilta löytyi todella hienoja aarteita mukaani. Olen pitkään haaveillut löytäväni vanhan puuhelmistä tehdyn 70-luvun tyylisen oviverhon/hyönteissuojan, jonka voisi purkaa osiin koruaskartelua varten. Emmaukseltahan sellainen tuli vastaan ja vielä jopa valmiiksi purettuna + pussitettuna! Eikä hintakaan ollut maailmaa järisyttävä! :) Lisäksi Emmaukselta löytyi mielenkiintoisen näköinen puuhelmivyö, josta saa niinikään hyviä helmiä koruaskarteluun. Aikamoinen tuuri, että nämä kumpikin löytyivät samalla kertaa. :)
Emmauksen lähellä sijaitsevalta itsepalvelukirpputorilta löysin lisää helmiä. Pieni pussillinen mustia muovihelmiä tarttui matkaani pikkurahalla.

Ja kirpparin tiskillä tein vielä heräteostoksen. Eihän tällaista suloista pikkuvatia voinut olla ostamatta, vaikka se tuplasikin ostosten kokonaishinnan. :D


Takapihallani kevään tuleminen jatkuu edelleen. Mieheni sanoi, että krookukset olivat puhjenneet kukkaan, ja pitihän se ihme mennä todistamaan. Nyt iltasella kukat olivat menneet jo nukkumaan, mutta aivan selvästi ne ovat olleet tänään avoinna.


Krookusten elinvoima on aivan uskomaton, puskevat itsensä suoraan lumesta lävitse... Tämä jos mikä tuo hyvää mieltä keskelle arkea!


sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Sydämelliset patalaput

Nyt siteeraan hieman Jutta Urpilaista: ensiksi haluan kiittää... teitä kaikkia mukavia blogini kommentoijia. Kiire sen kun on jatkunut, joten en ole kauheasti ehtinyt kommentoimaan omaani tai muiden blogeja. Mutta olen minä täällä vielä, joten toivottavasti ette ole huolestuneet. :)

Nyt kevään korvilla vihreä väri puhuttelee erityisesti. Kaapissa oli Novitan Luxus Cottonia useita keriä, joista virkkasin sydämenmallisia patalappuja. Vanhat patalaput olivat jo ehtineetkin kulahtaa pahasti. Malli näihin löytyy Suuren käsityölehden numerosta 11-12/2010 ja sieltä erillisestä joulukäsityöliitteestä. Muokkasin mallia niin, että tein patalappusta kaksinkertaisen, jotta se pitäisi paremmin lämpöä.

Kevät tulee suorastaan kohisten, lumet ovat sulaneet todella nopeasti. Torstaina nappasin kuvan takapihalta pienestä kasvimaastani, josta kevät on herättänyt tulppaanit eloon. Aivan uskomatonta niiden elinvoima, ne suorastaan puskevat lumesta lävitse!

Ruohosipulikin on innostunut kasvamaan, kohta voi napsaista uutta kasvua jo ruokalautaselle. Luonnon uusiutuminen talven jälkeen on aivan uskomattoman hienoa.

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Pieniä neuleita, kirpparilöytöjä ja kukkia

Viime postauksessa kirjoittelin kiireisestä keväästä. Siitä huolimatta näkyviäkin tuloksia on tullut, tässä joitakin niistä. Eräänä iltana, kun olin todella stressaantunut, aloitin tekemään jämälangoista sukkia. Näihin on upotettu Nallea ja Tico ticoa. Raidat eivät mene ihan tasan, mutta se ei haittaa.
Neuloin myös tällaisen pitsineuleisen myssyn. Sitä on testattu pakkassäillä ja se pitää hyvin lämpöä, vaikka neule on aika reikäinen.

Tein viikko sitten Järvenpään Fida-kirpputorilla löytöjä. Löysin sattumalta kivoja kanavatöitä! Tällainen pakkaus maksoi yhteensä 3 euroa. Töitä on aloitettu hieman pistelemään ja kaikki värit eivät ole mukana pussissa, mutta löytö on mielestäni silti hieno. Tykkään näistä supisuomalaisista aiheista. :)

Lisäksi 50 sentillä lähti tällainen pienikokoinen, niin ikään hieman aloitettu kanavatyö. Tästä saa tehtyä aika kivan koristeen esimerkiksi kassin kylkeen.Kevään alkamisen kunniaksi innostuin tekemään silkkipaperista kukkia. Kokeilin Tiimarin nettisivuilta löytyvää ohjetta. Kävinkin ostamassa Tiimarista kassillisen tarvikkeita. Askartelemisen aloittaminen jännitti hieman, koska en ole koskaan ennen kokeillut paperikukkien tekemistä ja kuumaliimakin oli uusi tuttavuus, mutta kaikki meni kivasti. Lopputulos on aika hauska ja kaukaa katsottuna kukat näyttävät aidoille.Lisäksi Fidalta lähti mukaan vanhoja ikkunaverhoja. Kaivoin kaapin pohjalta myös yhden vanhan valkoisen sivuverhon ja testasin sifonkikukan ohjetta. Kukista tuli aika kivoja ensikertalaisen tekemäksi, valkoisessa kukassa olisi tosin saanut olla ehkä enemmän muotoa ja runsautta.
Teemme ensi viikolla paperikukkia ja sifonkikukkia työpaikan käsityökerhossa. Toivottavasti työkaverit innostuvat tulemaan kokeilemaan kukkien tekemistä.