tiistai 24. tammikuuta 2012

Pitsihuiveja

Vuodenvaihteen aikana valmistui useita käsitöitä, joita ei ole vielä esitelty täällä! Tammikuun alussa valmistui suuritöinen pitsihuivi, jonka aloitin joulukuun alkupuolella. Huivin malli on peräisin Suuren Käsityölehden numerosta 10/2011. Lankana on Dropsin Lace (70 % alpakka, 30 % silkki). Lanka oli erittäin miellyttävä neuloa.Lanka oli erittäin miellyttävää neuloa ja siitä tuli ihana harsomainen lopputulos. En ole pitkään aikaan neulonut yhtä ohuesta langasta - enkä vähään aikaan aio neuloa. :) Huivi on menossa lahjaksi, mutta odottaa yhä lahjoittamista. Se, kuka lahjan saa, on vielä yllätys!


Neuloin vuodenvaihteen tienoilla myös tällaisen liukuvärjätyn mohairhuivin, jonka annoin viime viikonloppuna lahjaksi eräälle perhetutullemme, joka jäi yllättäen leskeksi uudenvuodenpäivänä. Täytyy toivoa, että tämä toisi lämpöä hänen elämäänsä. Kuva ei ole paras mahdollinen, mutta huivin värit ovat ihan mahdottoman nätit. Lanka on Tallinnan Liann Longad-kaupasta ostettua Mohair Gold-lankaa (20 % mohair, 20% villa, 60% akryyli). Malli on nimeltään Fifi III, ja se on peräisin Ullaneuleen sivuilta ( http://www.ullaneule.net/0306/ohjeet_fifi3.html).

Epäonnistuneista neuleista (http://kasityoperhonen.blogspot.com/2011/01/uusia-kasitoita-kohti.html) puretuista langoista valmistui toinen uusi neule. Tätä harmaata palmikkojakkua on tullut pidettyä muutaman kerran ja tykkään lopputuloksesta. Lanka on vain sen verran lämmintä, että pikkupakkasilla siinä tulee välillä kuuma.
Tämä on ihan pakko esitellä! Löysin viikonloppuna vaatehuonetta siivotessani vanhan kouluaikojen käsityön!! Tämä helmilangoilla kirjottu kanavatyötaulu tuli tehtyä 5. luokan käsityötunneilla. Kehykset tauluun teki aikoinaan isäni omassa verstaassaan. Täytyy vielä joskus löytää ripustuspaikka tälle pienen tytön tekemälle koulutyölle. :)
Pikkusisko kasvaa kovasti ja koon puolesta se alkaa saavuttaa Kultamussukkaa vähitellen. Tässä kuva meidän neitien leikkihetkestä viime viikonlopulta! :)
Ja se mamman kamera on aina vain niin ihmeellinen juttu!
Olen parhaillaan kotona potemassa eilen operoitua jalkaani. Onneksi pääsen kävelemään kotona ja järjestämään käsityökaappejani, joten uusia ideoita on valtavasti mielessä! Iloista tammikuun jatkoa!! :)

9 kommenttia:

berenike kirjoitti...

Voi miten ihania huiveja! ja tuommoiset lapsuudenaikaiset käsityöt on kyllä uskomattomia aarteita!

Rouva Pee kirjoitti...

Kauniita huiveja! Ehtisinpä minäkin neulomaan noin suuritöisiä huiveja. Pikaista paranemista sinulle!

Nimma kirjoitti...

Hitsi miten taitava oot noissa pitsineuleissa! ja tuo harmaa villis on ihan miun näköinen!

Nimma kirjoitti...

Hitsi miten taitava oot noissa pitsineuleissa! ja tuo harmaa villis on ihan miun näköinen!

JaanaElina kirjoitti...

Upeat huivit.Ja isotöiset olet jaksanut tehdä.
Ihastuin todella tuohon villatakkiin.

Nuo koulutyöt on niin mahtavia,onneksi niitä on säilynyt tallessa.

Irma kirjoitti...

Ensinnäkin aivan ihania oli nuo korut tuossa aiemmassa postauksessa!!
Upeita neuleita nämä kaikki ja isotöisiä!!
Itsellä olisi langat revontulihuiviin mutten ole uskaltanut vielä aloittaa, se kun vie mennessään ja käsi on alkanut taas kiukuttelemaan.
Ihana se kanavatyö, hienoa että on pysynyt tallessa!
Paranemisia sinulle ja kauniita talvipäiviä!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos :) Nyt on villavaatteille tarvetta, joten ihan turhaan niitä ei ole onneksi neulonut. Ja kohta tulee arvonta, sielläkin saattaa olla jotakin lämmintä palkintona... :D

Mukavaa talviviikkoa teille kaikille! :)

Päivityksiä kirjoitti...

ihania töitä, niin uudemmat kuin vanhemmatkin!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Päivityksiä: Kiitos :)