sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Uusi patja koiralle ja silityslaudan uusi ilme

Meidän huushollissa on viimeisen puolen vuoden aikana käynyt pyörremyrsky aina säännöllisin väliajoin. Erityisesti alakerran sisustus on kärsinyt näistä myrskyaalloista. Tässä yksi esimerkki myrskytuhoista. Tämä oli joskus aikaisemmin kaunis ja ehjä Kultamussukan makuupatja. Patjasta on tuhottu vetoketju ja täytteitä - vanhoja tyynyjä ja peittoja - sekä päällistä on revitty. Eipä tätä pysty enää korjaamaan, joten uutta tekemään.

Pikkusisko ihmettelee, miten on mahdollista, että isosiskon patja on hajonnut... kuitenkin sen päällä on vieläkin ihan kivaa makailla.Anoppi toi hiihtolomaviikolla meillä käydessään kasan vanhoja tyynyjä ja vanhan peiton patja-aineksiksi. Peitto ja osa tyynyistä jäi vielä käyttämättä - tällä kertaa havaitsin, että vanha petauspatja on juuri sopivan kokoinen patjaksi. Petauspatja kahtia ja väliin tungettiin 4 vanhaa tyynyä ja koko pakettiin sidokset kalalangalla. Päälliskankaaksi löytyi kaapin pohjalta kaksi palaa ruskeaa tekonahkaa.

Patja valmistui nopeasti, ompelukone suostui onneksi ompelemaan tekonahkaa ilman ongelmia! Ongelmia sen sijaan syntyi alakerrassa. Kultamussukka ei tykännyt, että vanha tuttu patja lähti pois...


Pikkusisko sen sijaan meni innokkaasti tutkimaan, mitä Mamma toi alakertaan. Ja tietysti piti murahtaa, että tätä ei sitten mennä tuhoamaan! :DViime viikonloppuna sain valmiiksi pitkään suunnitellun työn, eli vanhan silityslaudan päällystämisen. Vanha kangas oli ruskistunut ikävästi, joten silittäminen ei tuntunut yhtään hauskalle. Löysin viime keväänä Järvenpään Kangaskammarin loppuunmyynnistä hauskaa kissa-aiheista puuvillakangasta, josta niittasin uuden päällisen. Lopputuloksesta tuli ihan hauska. Isäntä ei sen sijaan ilahtunut, että kotiin tulee kissateemaa (hän ei tykkää kissoista), mutta tämän hän saa kestää. Loppukankaasta on tarkoitus tehdä tyynyliinoja, mutta ne pitää varmastikin antaa lahjaksi anopille.
8 kommenttia:

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Tulipa hauska silityslauta, oikein munmieleinen :)

mustakissa kirjoitti...

Mitähän se koirus tuumii teidän silityslaudasta? =D Kiva

Marleena kirjoitti...

Olet taas ollut ahkerana! Hienoin tuloksin!

Hieno voittohuivini tuli postista tänään! Kiiitoos valtavasti!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos. :) Saapa nähdä, mitä koirat tykkäävät silityslaudasta. Vielä ei ole sitä onnistuttu tuhoamaan. :)

Marleena: Hienoa, että huivi tuli perille. Toivottavasti siitä on iloa sinulle!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Ai että on nätin näköinen silityslauta nyt!
Teidän koiralla onkin hieno patja. Meidän piski makaa kahden tyhjän keinoturkistyynynpäällisen päällä, mutta onpahan tuo ylen rakastunut niihin, joten pitäköön ne, vaikkeivat ne niin somasti olohuonetta sisustakaan :D.
Kiitos tsemppauksesta, kevääntulo tekee tosiaan hyvää :).

Paula kirjoitti...

Tein jokunen aika sitten lahjaksi koiranpedin vanhasta jättityynystä, mutta sinun on kyllä jonkusenkin verran massiivisempaa tekoa. ;o)
Tykkäävätkö koirat tekonahasta?? Karvaisuuden kannalta olisi kyllä hyvä materiaali...

Käsityöperhonen kirjoitti...

Pappi puikoissa: Kiitos kiitos. :) Meidän vanhempi neiti on niin tarkka missä nukkuu, sille pitää tosiaan tehdä kunnolla topattu peti.

Paula: Kultamussukan uuden pedin päällinen on tehty mokkanahkajäljitelmästä ja koirat ovat tykänneet siitä. Alkushokin jälkeen Kultamussukkakin on maannut patjan päällä tyytyväisenä. Yllättävän hyvin tekomokkanahka on kestänyt teräviä hampaita, joten ainakin tällä hetkellä voin suositella sitä patjanpäälliseksi. Katsotaan, miten kangas kestää pidemmällä aikavälillä...

Wildflower kirjoitti...

Hyvin mukava silityslaudan :)