sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Tiffanyikkuna ja lasimosaiikit

Toissa viikolla sain valmiiksi pitkään keskeneräisenä olleita töitä. Rästitöistä valmistui mm. tämä tiffanyikkuna. Työ lojui pitkään työpaikan käsityökerhon askarteluhuoneella, koska lasinleikkaus ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä... onneksi ohjaaja, joka saapui avointen ovien iltaan, auttoi minua viimeistelemään työn ja neuvoi, miten ongelmakohtia sai korjattua. Lisäksi hän opetti lyijylasikehyksen tekemisen, joten työ valmistui!

Vaikka tässä työssä toinen reuna on hieman kaareva, niin lopputulos on itse asiassa ihan nätti! Jopa isäntä ihastui tähän työhön... täytyy etsiä kotoa sopiva ripustuspaikka ja ottaa siitä uusia kuvia.
Pitkään askarteluhuoneella lojuneet lasimosaiikitkin valmistuivat. Tässä ensimmäinen mosaiikkiharjoitelma eli auringonkukkatyö. Täytynee hankkia jonkinlainen teline, niin tätä työtä voi pitää pystyssä koristeena.

Tässä lasityö valoa vasten... ihan hauskan näköinen.


Väsäsin lisäksi kolme vapaamuotoista pannunalusta. Palaset on liimattu reunoistaan hiotulle lasilevylle ja alle on liimattu askarteluhuopaa. Nyt täytyy vielä testata, miten nämä kestävät käyttöä.
Liimasin punaisia palasia myös kirpparilta löydettyjen lasinalusten päälle.Meillä kävi tänään aivan valtavasti virpojia, kuten kuvasta näkyy. :)

5 kommenttia:

Päivityksiä kirjoitti...

Ihana auringonkukka! Ja ihania alustoja :)

Lumiruusu kirjoitti...

Upeita Tiffany-töitä Toinen niin herkkä malvanpunaisine kukkineen ja auringonkukka juuri niin rehevän keltainen kuin olla pitää.
Ihan tulee mieleen Elokuun alku auringonkukat,Kultapallot ja Kultapiiskut...
Upeita!!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos. :) Auringonkukalle pitäisi löytää vielä paikka jostakin. Pitäisi varmaan ostaa pian isompi asunto, niin pääsisi sisustamaan oikein kunnolla. :D

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Kivannäköisiä nuo lasityöt. Oletkos kokeillut venäläistä lasia (ns. hiekkasaumaustekniikka) joskus? Tuli mieleeni, kun nuo mosaiikkityöt näyttävät vähän sen tyylisiltä, joskin niissä, mitä olen tehnyt, ei ole ollut mitään alustaa, vaan vain lasipalasten välit saumataan. Hauraanoloistahan se on, mutta ovat ne ainakin tuossa ikkunanvälissä kestäneen. Minähän olin joskus oikein kurssillakin, muttei ole tullut sen jälkeen tehtyä...

Käsityöperhonen kirjoitti...

Pappi puikoissa: En ole kokeillut hiekkasaumaustekniikkaa. Pitäisi varmasti joskus kokeilla. Lyijylasitekniikkakin on kokeilematta.