keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Käsitöiden maailma: Etelä-Englanti

Kesälomani alkoi vajaa pari viikkoa sitten ja heti loman aluksi jätimme työkiireet taakse ja suuntasimme kohti Etelä-Englantia. Matkalle meidät houkutteli eräs ystäväpariskunta, joten matkaa tehtiin neljän hengen voimin. Matkustimme ensin Lontooseen, jossa meitä odotti vuokra-auto, ja ensimmäinen yö vietettiin Lontoon Windsorissa. Matkan määränpää oli kuitenkin kauempana, Etelä-Englannin maaseudulla Dorsetin kreivikunnassa. Englannin maaseudun vehreys suorastaan huumasi, kun pääsimme pois Lontoon ruuhka-alueelta.

Menomatkalla teimme pienen mutkan ja kävimme tutustumassa Stonehengeen. Sää ei ollut kauhean suotuisa meille tuona päivänä, satoi ja tuuli viiltävän kovaa. Mutta näitä kivipaasia ei ihan pienestä puhurista onneksi saa kaadettua!

Majapaikaksi olimme vuokranneet talon pienestä Burton Bradstockin kylästä rannikolta. Kylä oli rauhallinen ja todella idyllinen! Oli hauskaa, että vuokramökkimme nimi oli Rose Cottage, eli Ruusumaja. Alla kuva Ruusumajastamme ja meitä viihdyttäneestä kissasta.Matkakohteena Dorset tarjosi idyllisen maaseudun ohella upeita luonnonkohteita. Ihastuin valtavasti merenrantaan, jota koristivat jyrkät kallionreunamat. Rannassa olisi voinut viipyä vaikka tuntikausia pelkästään merta katsellen.
Historiallisiakin kohteita löytyi, kuten nämä hienot Corfen linnanrauniot. Mutta mitä Etelä-Englanti ja Dorset tarjosivat käsityön ystävälle? Ennen matkaa en ehtinyt kauheasti selvitellä, mitä alueelta löytyisi, vaan luotin siihen, että etsivä löytää. Löysimmekin useita vanhojen tavaroiden kauppoja pikkukaupungeista. Niissä oli mielenkiintoista vanhaa tavaraa ja vintage-esineitä ja huonekaluja myynnissä. Harmillista vain, että lentokoneen käsimatkatavaraan ei voi ottaa mukaan kirjakaappeja tai kirjoituspöytiä. :)


 
Käsityötarvikkeita ei tuttuun tapaan ollut Englannissa kovinkaan helppoa löytää... Löysin sattumalta kuitenkin yhden käsityöliikkeen, Bridport Yarn -liikkeen Bridportin pikkukaupungista. Liike oli valoisa ja valikoimat olivat monipuoliset. Liikkeen pitäjä tuntui ihastuvan kovasti, kun kuuli asiakkaansa tulevan Suomesta! Ilmeisesti alueen turistit eivät kovin usein tähän kauppaan eksy.  

Bridport Yarn -kaupasta tuli ostettua mukaan merinovillaista monivärjättyä lankaa, jonka värit kutsuivat minua puoleensa. Lisäksi tuli ostettua näitä hauskoja koira-aiheisia koristenappeja.  Tudorin ruusu -aiheinen ristipistotyön ostin mukaani Bridportin paikallismuseosta. Langasta on tarkoitus tehdä huivi. Ristipistotyöstä tulee todennäköisesti tehtyä jotakin muuta kuin saksikoriste, mutta aika näyttää, mitä siitä syntyy.

4 kommenttia:

Päivityksiä kirjoitti...

Ihania maisemia, houkutteleva kohde! Ja tuo talonne, niin idyllisen näköinen! Mistä englantilaiset oikein ostavat käsityötarvikkeensa, kun niitä siellä kuitenkin tehdään???

mustakissa kirjoitti...

Upean näköistä! Tahtoo tuonne!
Mukavaa juhannusta!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Englantiin tosiaan minäkin tahdon takaisin! :) Englantilaiset ostavat käsityötarvikkeensa varmastikin alan erikoisliikkeistä - pitäisi vain selvittää etukäteen, missä ne sijaitsevat. Marketeista ei lankoja tosiaan kannata ruveta etsimään.

Pikku Possu kirjoitti...

Ihana tuo vuokramökki, tuollaiseen minäkin tahdon lomailemaan :)

Olin joitakin vuosia sitten kesätöissä Epsomissa, ja siellä oli tasan yksi lankakauppa. Valitettavasti sieltä ei löytynyt lainkaan villalankoja, vain akryylisiä ja yhtä hassua puuvillasekoitetta. En meinannut millään uskoa myyjiä kun kertoivat tuon, koko kauppa täynnä akryylilankoja.

Onneksi Lontoosta löytyi sitten parempiakin kauppoja, osa tosin niin hienoja ja kalliita että hyvä kun uskalsin edes käydä katselemassa niissä :D