perjantai 13. heinäkuuta 2012

Keskeneräinen liina valmiiksi


Sain juhannuksena valmiiksi ystävänpalveluksen. Työkaverini M-L oli löytänyt kaappinsa pohjalta keskeneräisiä kirjontatöitä. Kuulemma hän itse ei niitä enää jaksa tehdä valmiiksi ja hän pyysi minua viimeistelemään pienen kirjontaliinan. Kukkaliinasta toinen kuvio oli melkein valmis, mutta liukuvärjätyt muliinilangat olivat päässeet loppumaan. Lupasin katsoa, löytyisikö omista lankavarastoistani samansuuntaisia sävyjä, ja löytyihän sieltä! Kirjonnan viimeistelin juhannuksen aikaan. Lopputuloksesta ei näe oikeastaan yhtään sävyeroja lankojen suhteen.M-L ilahtui tänään kovasti saatuaan liinan kotiinsa. Mukavaa, että pystyy ilahduttamaan toisia keskeneräisiä käsitöitä viimeistelemällä. :)

9 kommenttia:

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Minuakin voisi helposti ilahduttaa!!! Löytyisi tooosi paljon keskeneräisiä töitä....Olenko muuten sinulta jo kysynyt, että mitä hyötyä näistä sanahirviötarkistuksista on? Itselläni se ei ole käytössä, enkä ole huomannut mitään haittaa olevan. Olen niin tosi huono arvaamaan...tuokin näyttää ihan käsittämättömältä. Paljon kivampi kommentoida, jos ei tarvitsisi arvuutella...

liinu kirjoitti...

Suloinen liina, keskeneräisissä on sekin hyvä puoli että valmista tulee paljon nopeammin :) Mukavaa heinäkuuta sinulle!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Pellavasydämen Mervi: minunkin kaapistani löytyy noita keskeneräisiä käsitöitä paljon. Pitäisiköhän toteuttaa joskus keskeneräisten käsitöiden vaihtokampanja? Liinu: On totta, että keskeneräisten töiden kanssa valmista tulee paljon nopeammin, se on todella kivaa. :)

Blogger on näköjään vaihtanut sanavahvistukset lomani aikana entistä epäselvemmiksi. Eihän näistä taida kukaan enää saada mitään selvää... Olen ottanut sanavahvistuksen toistaikseksi pois blogistani, joten kommentoinnista tulee helpompaa. Toivottavasti roskapostit pysyvät tästä huolimatta poissa...

Anonyymi kirjoitti...

No voi hitsi, luin vasta nyt sinun lankaetsinnöistäsi ja mulla on tuota lankaa 1 kerä, olen pykännyt kaulaliinaa mutta ei oikein maita, odottelee korissa... eli kannattee aina kysellä naapurista...
t. työkaverisi M

Käsityöperhonen kirjoitti...

M: Voi että, niinpä tietysti kävi, että sinulla olisi ollut lankaa jäljellä... ensi kerralla täytyy muistaa kysyä heti ensimmäiseksi sinulta, jos langat loppuvat kesken! :)

JaanaElina kirjoitti...

Kaunis liina.Niin siistiä kirjontaa.Ihana että teit sen valmiiksi.

Löysin kirpparilta useamman keskeneräisen kirjontatyön lankoineen.En ole koskaan kirjonut,ajattelin kokeilla saisinko jotain aikaiseksi.

Mukavaa loppuviikkoa.

Hienoa että löysit puuttuvan langan.

Sude kirjoitti...

Niin kaunis kukkanen. Tuo on taitolaji, joka minulla ei ole hallinnassa, haluaisin kyllä osata.

Anonyymi kirjoitti...

Pääasia että saat työn valmiiksi, myös Karnaluksissa on näitä vanhoja Novitan lankoja, katselin vielä tuota väriä, ehkä kuvaus aina vääristää sillä mielestäni Puro Batikia ei ollut kuin yksi punainen? Hienot ovat nuo sinun kirjailut, tulee oman äidin liinat mieleen ,sillä hän teki niitä paljon, ne vain kellastuvat kun ovat niin vanhoja, kesäterveisin Marjut

Käsityöperhonen kirjoitti...

JaanaElina ja Sude: Kiitos. :) Tarttukaa vain rohkeasti kirjontatyöhön, se on melko pikkutarkkaa hommaa, mutta hauskaa, kun siihen pääsee kiinni. Erityisesti ristipistoja on hauska tehdä, varsinkin kun käyttää valmista ristipistokangasta.

Marjut: Kiitos, kirjailusta tulee tosiaan mieleen vanhanajan kirjontatyöt. Tuo Puro Batik-väri oli useamman vuoden takaista, silloin oli voimakas punainen värikartassa. Viimeisimmässä värikartassa oli vain hento vaaleanpunainen väri.