keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Maalattuja kiviä

Juhannuksen jälkeisellä viikolla toteutin pitkään mielessä pyörineen haaveen: kivien maalaamisen. Olen katsellut pitkään hauskoja kuvia kivienmaalaamisprojekteista ja nyt siis pääsin itsekin kokeilemaan tätä lajia. Anoppilassa kiviä riittää ympäri tonttia, joten keräsin niitä reilusti. Kivenmaalausprojektiin sain mukaani myös kälyni ja hänen kaksi lastaan. 

Maalina käytin paikkakunnan Tiimarista ostettuja akryylimaaleja. Aluksi maalaaminen tuntui hieman hankalalta. Mutta onneksi työ opettaa tekijäänsä! Sain mielesteäni aika hauskasti nämä kivet kukkimaan. Lisäksi kivistä syntyi myös hieman toisenlaisia otuksia.

Kälyni lapset innostuivat maalaamaan Angry Birds -kiviä. Keskimmäiseen kiveen on maalattu miniatyyrimaalauksena kaikki Angry Birds -pelin hahmot. :)Lasten piti maalata myös Angry Birds -linnuille munia. Toinen linnuista perusti aivan selvästi myös pesän uudenuutukaisille munilleen. :)Kivien maalaaminen oli ihan mahdottoman hauskaa hommaa. Jämämaalina ollutta vaaleanpunaista väriä tuli kulutettua tällaisten pikkukivien koristeluun.


Myös kälyni innostui maalamaan kiviä, tässä muutama hänen kauniista kivimaalauksistaan.


Maalausprojektin edetessä tuli mieleeni idea maalata oven viereen tervetulotoivotus. Siihen soveltui hyvin yksi isoimmista kivistä. Mieheni ehdotti kiven nähtyään, että tekisin myös takapihan portin viereen varoituskyltin... piti lähteä siis uudestaan kivijahtiin. Metsiköstä löysin isohkon kiven, johon maalasin hänen toiveensa mukaisen varoituskyltin. :)Osa maalatuista kivistä löysi uuden kodin anopin pihalla olevata kiviaidasta. Kotiin asti tuoduista kivistä pitäisi suunnitella kiviasetelmia kotipihalle. Etupihalla on alkamassa laattojen vaihto lähipäivinä, joten vielä pitää malttaa odottaa. :)

3 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Mukavaa puuhaa teillä siellä ollut ja hienoja kiviä tuli.

Huomasin että meidän naapuri oli maalannut kiviä valkoiseksi ja keltaiseksi ja tehnyt postilaatikon alle maahan niistä kukkia,oli kivan näköinen.Pitäisi kokeilla itsekin maalausta.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos, kivistä tuli ihan hauskoja ensikertalaisten tekemiksi. Maalaaminen on tosi hauskaa ja mukavaa, suosittelen sitä kesäillan iloksi!

Pikku Possu kirjoitti...

Hauskoja kiviä :)
Minäkin olen joskus aikoinaan maalaillut leppäkerttukiviä äidin pihalle, taisin tehdä muutaman omituisen hirviönkin :D