torstai 19. heinäkuuta 2012

Tiskirätit

Tulipahan kokeiltua jotakin ihan uutta. Virkkasin eilen ja tänään työmatkojen ratoksi elämäni ensimmäiset tiskirätit. Punaiset rätit ovat Hjertegarnin Blend bamboo -lankaa ja harmaa vanhaa pellavalankaa.

Näitä töitä virkatessa oli jotenkin hassu olo. Virkkauksellahan pitäisi tehdä verhoja tai pöytäliinoja... tai kesäjakkuja. Ei tiskirättejä. Joka tapauksessa tuli tällaistakin lajia kokeiltua eikä siihen onneksi vierähtänyt kovin paljon aikaa. Nyt pitäisi siis testata, päihittääkö bambulangasta virkattu rätti kaupan Viledat!

8 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Uusien lajien kokeilu on hauskaa.
Muistan kun meidän kotitalousope sanoi koulussa ettei saa sanoa rätti vaan pitää sanoa liina.Joten hienot tiskiliinat teit.

Itselläni on pari virkattua tiskirättiä,en tiedä sanoa onko ne paremmat kuin vileda,aika paksuja ovat ja hitaita kuivumaan.

Peppi kirjoitti...

Mukavaa työmatkapuuhaa, matka etenee ja on tekemistä.
Kaikkea kivaa olet kesällä puuhastellut. Mainioita nuo kivet ja matkasta puhumattakaan. Jotenkin niin Emmerdale-maisemissa olet ollut - en ikinä ole tuolla käynyt, mutta kivalle näyttää!

Heidin Iloinen Käsityökulma kirjoitti...

Hienoja! Aivan loistava idea virkata itse tiskirättejä! Ei ole tullut aiemmin mieleenkään, mutta nyt pitää ehdottomasti kokeilla :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen käyttänyt monta vuotta bambutiskirättejä ja hyvin toimii, eivät tuoksahtele, pyyhkii hyvin, malleja on monia,minulle mieluisin on tähtimalli neulottuna! marjut

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos! Mielenkiintoista kuulla kokemuksistanne. Täytyy katsoa, miten räteillä tulee pyyhkimään. Toivottavasti hyvin. :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Kyllä päihittää Viledat; en oo yhtään rättiä ostanu sen jälkeen, kun muutama vuosi sitten aloin niitä neuloa! (Virkatuista ei oo kokemusta, neulotusta tulee mun luulon mukaan nopsemmin kuivuva, kun ei oo niin noita kierteitä. Mutta langastahan se eniten riippunee. Ja nuo on kivan ilmavilla malleilla tehtyjä.)

Päivityksiä kirjoitti...

no miten on, päihittääkö?

Käsityöperhonen kirjoitti...

Päivityksiä: Täytyy sanoa, että tykkäsin viledasta enemmän. Mutta tämä on tietysti tottumis- ja makukysymys!