sunnuntai 5. elokuuta 2012

Koristemaalaus pylvääseen

Kesälomalla aloitin pitkään vireillä olevan projektin: koristemaalauksen tekemisen alakertaan. Mielessäni oli pitkään hautunut idea vihreänsävyisen kuvion maalaamisesta pylvääseen. Pyörittelin erilaisia malleja pitkään, joista mikään ei kuitenkaan toteutunut. Löysin lopulta netistä tällaisen viehättävän ja yksinkertaisen köynnösmallin, jonka perusteella koristemaalausta aloitettiin lopulta tekemään.

Ensimmäisenä vaiheena projektissa oli pylvään pohjamaalaus. Mietin ensin, että maalaisin samalla myös huoneen lävitse menevän yläpalkin, mutta päädyin lopulta maalamaan vain pylvään. Valkoisten välille tuli hienoinen raja, mutta sitä ei juurikaan huomaa, ellei vartavasten katso...

Kun maalipinta oli kuivunut, niin aloin hahmottelemaan kasvin hahmoa pintaan lyijykynällä. Piirsin köynnöskasvin vapaalla kädellä ja toivoin, että saan aikaiseksi samansuuntaisia kauniita kaaria kuin mallikuvassa... kieltämättä tämä vaihe oli aikamoisen jännittävää.


Kun lyijykynäpiirros oli valmis, aloitin maalaamisen. Värinä oli Tikkurilan Jokeri, eli tavallista sisustusmaalia, jota oli jäänyt jäljelle muutama vuosi sitten edellisen koristemaalauksen tekemisestä. Maalaaminen oli aika haasteellista kiemurtelevan kuvion vuoksi sekä siksi, että jouduin keikkumaan keittiöjakkaralla maalipurkki kädessä ja vielä hellesäällä. :)

Ensin kuvioon tulivat köynnöskasvin varret ja toisella kierroksella vasta lehdet.

Tällaiselle valmis koristemaalaus näyttää. Maalasin koristeen pinnan kahteen kertaan, jotta kuvio ei olisi häiritsevän läpinäkyvä. Täytyy toivoa, että silmä tottuu tähän maalaukseen. On jotenkin hassua, kun alakerrassa on jotakin täysin uutta.Pikkusisko täytti heinäkuun lopussa vuoden! Neidistä on tullut jo korkeampi kuin isosiskonsa, mutta aikamoisen pentumainen se vielä on. Onneksi tavarat ovat alkaneet pysyä paremmin paikoillaan kotona.:)
Blogillanikin oli juhlapäivät heinäkuun lopussa, se täytti peräti jopa kolme vuotta! Blogisynttäreiden kunniaksi ajattelin järjestää arvonnan myöhemmin syksyllä, mutta bloggailen siitä myöhemmin. :)

5 kommenttia:

Rouva Pee kirjoitti...

Onnea suloiselle koiraneidille! Ja onnittelut myös sinulle upeasta koristemaalauksesta. Itse en uskaltaisi maalata vapaalla kädellä, mutta tämä sinun teoksesi on kyllä todella hieno ja onnistunut.

Päivityksiä kirjoitti...

kiehtova ajatus! mulla ei vielä rohkeus riitä toteutukseen...

edellisessä kodissa meillä oli taiteilevien kaverien piirroksia seinillä, toisessa kuvassa mikki repii tapetin ja astuu tiiliseinästä sisään ja toinen peitti käytävässä lyhyen seinänpätkän. siihen oli maalattu aukinaiset pariovet rehevälle parvekkeelle. en uskalla edes ajatella mitä asunnon seuraava asukas niille teki... toivottavasti ovat yhä tallella!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Rouva Pee: Kiitos :) Tämä kokeilu tuntui onnistuvan ihan OK:sti, täytyy katsoa, miten menettelen seuraavassa projektissa... se ei ole tosin vielä tiedossa, mutta jotakin tulen varmasti vielä maalaamaan. Pikkusisko kiittää onnitteluista! :)

Päivityksiä: Toivotaan, että maalaukset ovat vielä tallessa edellisessä kodissa. Kannattaa rohkaista itsensä kokeilemaan koristemaalauksen tekemistä, se ei loppujen lopuksi ole niin vaikeaa, miltä näyttää. :)

Kammarin Irma kirjoitti...

Olet sinä kyllä taitava! Minäkään en uskaltaisi vapaalla kädellä maalata.
Onnittelut täältäkin Pikkusiskolle ja blogillesi myös!
Itse perustin uuden blogin, olitkin onneksi sinne löytänyt.
Mukavaa elokuun viimeistä viikkoa!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kammarin Irma: Kiitos. :) Maalaamista helpotti se, että pystyi piirtämään hahmotteluviivat lyijykynällä. Muuten se olisi ollut ihan liian jännää hommaa minulle...