tiistai 18. syyskuuta 2012

Uudet saippuat

Sunnuntai-iltana tuli väkerrettyä koristesaippuoita. Sulatin kilon verran saippuamassaa ja tein saippuaa kolmella eri sekoituksella: kaardemumma-kaneli, sitruuna ja hunaja. Kaardemumma-kanelisekoitukseen laitoin mukaan punaista saippuaväriä ja sitruunamehun joukkoon keltaista väriä. Hunajasekoitukseen en lisännyt mitään, hunajahan on jo sellaisenaan aivan ihana aine.

Vanhat jugurttipurkit tulivat hyvään uusiokäyttöön saippuoiden teossa.Ja silikonimuotit ovat tietysti parhaat saippuanteossa.


Lopputuloksena tuli tällaisia saippuoita. Värit onnistuivat tällä kertaa loistavasti.


Syksyn arki on alkanut aikamoisella kiireellä, siksi olen ollut aika hiljainen täällä blogimaailmassa. Eipä ihme, koska vietän töiden jälkeen opiskeluelämää kolmena arki-iltana. Vaikka joskus tuntuukin raskaalle, niin opiskeluaiheet ovat niin mielenkiintoisia, että aika hurahtaa yleensä siivillä. Olen todella motivoitunut opiskelijatyttö! Ensi viikolla on ensimmäinen varsinainen tentti ja se tietysti jännittää kovasti... onneksi on viikonloppu aikaa siihen varautumiseen.

Sain jokin aika sitten Punaisen mökin kammari -blogista Irmalta tällaisen tunnustuksen. Kiitos siitä!

6 kommenttia:

mustakissa kirjoitti...

Onnea tunnustuksesta ja tsemppiä opiskeluun!
Oikein herkullisen näköisiä saippuoita olet tehnyt!

JaanaElina kirjoitti...

Syötävän hyvännäköisiä saippuoita.Kaardemumma-kaneli melkein tuoksuu tänne asti.Saippuan tekoa en olekaan vielä kokeillut.Pitäisiköhän joskus vielä.

Minä opiskelin kolme vuotta työn ohessa,raskasta oli vaikka mielenkiintoista.Tsemppiä toivotan.Onneksi opiskelu innostaa.

Onnea tenttiin.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Saippuoista tuli tosiaan yllättävän hauskoja. Kaardemumma-kanelisaippuamassaa sekoittaessani tuli olo, että kattilassa on mansikkakiisseliä. Teki mieli maistaa tuota sekoitusta, mutta se olisi ollut aika hölmöä hommaa... :D JaanaElina: kokeile ihmeessä saippuoiden tekemistä.Se on valtavan hauskaa hommaa, kun pääsee kiinni ideasta. Vaikeinta siinä on massan sekoittaminen niin,ettei siihen tule ilmakuplia. Myös värin ja tuoksuaineiden määrän arviointi on haastavaa, mutta sitäkin oppii arvioimaan aika nopeasti.

Kiitos kannustuksesta, opiskelu on vaativaa mutta ihanaa. Elämässä pitää mennä eteenpäin! Pienenä murheena tietysti ovat kotityöt ja koirat, joita ei ehdi hoitaa opiskeluiltoina. Kultamussukka on muutamana iltana murjottanut, kun olen tullut kotiin, mutta nukkumaan mennessä se on tullut makuuhuoneeseen hakemaan halirapsuja mammalta. :)

Päivityksiä kirjoitti...

ihanan näköisiä saippuoita! tuoksun tuntee melkein ruudullakin :)

Jokke kirjoitti...

Iloisia saippuoita, hunaja tekee niistä varmaan taivaallisia.

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Iiiiihania saippuoita, namskis :)