maanantai 31. joulukuuta 2012

Joulun - ja uuden vuoden - kynttilöitä

Joulunaika tuli ja meni. Nyt uskaltaa jo paljastaa joululahjapakettien sisältöäkin! Tässä on kavalkadi työpaikan käsityökerhossa tehtyjä kynttilöitä, jotka löysivät tiensä pukinpussiin. Vasemmalla olevat pitkät punaiset kynttilät tehtiin kerholaisten kanssa yhdessä kiitokseksi kynttilänpätkiä kerholle lahjoittaneelle.


Ohessa on kuvia kynttiläillastamme, värjäsimme itse valkoista steariinia sekä sulattelimme vanhoja kynttilänpätkiä. Niistä tehtiin väripalasia liukuvärikynttilöitä varten.

 
 
 
 
Tapaninpäivänä askartelimme anopin kanssa myös liukuvärikynttilöitä. Niistä tuli aikamoisen kivoja ja tuntuu sille, että anoppikin tykkäsi kynttiläaskartelusta.
 


Jouluaattona askartelin kälyni ja hänen 6-vuotiaan tyttärensä kanssa piparitalon. Onneksi kälyni oli askarrellut näitä piparitalojuttuja aikaisemmin, muuten olisi käynyt hommassa aika köpelösti... Kuuma sokeri on aikamoisen hankalaa käsitellä ja tätä piparitaloa katsoessa voi todeta, että ei mennyt niinkuin Strömsössä...

Mutta onneksi koristeilla pystyi peittämään rumia liitoskohtia hyvin. Ja hyvältähän se maistui!
 
 
Ihanaa uuttavuotta teille kaikille, palataan ensi vuonna käsityötunnelmiin!

6 kommenttia:

Sulotar kirjoitti...

Kivoja kynttilöitä. Minullakin olisi noita kynttilän pätkiä, mutta en tiedän minkä kokoista se sydän lanka pitää olla mihinkin kynttilään ja mistä sitä saa ostaa?
Oikein hyvää uutta vuotta ja ensi vuonna taas vierailen täällä kuikuilemassa mitä puuhailet :O)

JaanaElina kirjoitti...

Upeita kynttilöitä.Minäkin sulattelin muutaman vanhan kynttilän ja tein uusia kirpparilta saatuihin kahvikuppeihin.Mukavaa puuhaa.

Oikein mukavaa alkavaa vuotta 2013!
Ja kiitokset menneestä vuodesta.

Jokke kirjoitti...

Tykkään kovasti tuollaisista kivasti värjätyistä kynttilöistä.

Päivityksiä kirjoitti...

Voih, kait mun täytyy taas käynistää kynttilänjämäkeräys... Usein olen sen aloittanut, sitten turhautunut ja viskonut satsit roskiin :(

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteistanne!

Sulotar: sydänlankaa ja muita kynttilätarvikkeita voi ostaa askarteluliikkeistä. Siellä osataan neuvoa, minkälaista lankaa kannattaa ostaa. Kiva, että seuraat blogiani! :)

JaanaElina: kiitos, kivaa uutta vuotta sinullekin. Kynttiläpuuha on niin kivaa, että tekisi mieli aloittaa valaminen heti uudestaan!

Jokke: itse tehdyt kynttilät ovat aivan must, sellaisia ei saa kaupasta!

Päivityksiä: Ei muuta kuin keräämään kynttilöitä, niiden tekeminen on tosi kivaa puuhaa. Tuletko joskus meidän duunipaikan käsityökerhomme iltaan tekemään kynttilöitä?

Nimma kirjoitti...

oih, onpa kauniita kynttilöitä :D