tiistai 24. tammikuuta 2012

Pitsihuiveja

Vuodenvaihteen aikana valmistui useita käsitöitä, joita ei ole vielä esitelty täällä! Tammikuun alussa valmistui suuritöinen pitsihuivi, jonka aloitin joulukuun alkupuolella. Huivin malli on peräisin Suuren Käsityölehden numerosta 10/2011. Lankana on Dropsin Lace (70 % alpakka, 30 % silkki). Lanka oli erittäin miellyttävä neuloa.Lanka oli erittäin miellyttävää neuloa ja siitä tuli ihana harsomainen lopputulos. En ole pitkään aikaan neulonut yhtä ohuesta langasta - enkä vähään aikaan aio neuloa. :) Huivi on menossa lahjaksi, mutta odottaa yhä lahjoittamista. Se, kuka lahjan saa, on vielä yllätys!


Neuloin vuodenvaihteen tienoilla myös tällaisen liukuvärjätyn mohairhuivin, jonka annoin viime viikonloppuna lahjaksi eräälle perhetutullemme, joka jäi yllättäen leskeksi uudenvuodenpäivänä. Täytyy toivoa, että tämä toisi lämpöä hänen elämäänsä. Kuva ei ole paras mahdollinen, mutta huivin värit ovat ihan mahdottoman nätit. Lanka on Tallinnan Liann Longad-kaupasta ostettua Mohair Gold-lankaa (20 % mohair, 20% villa, 60% akryyli). Malli on nimeltään Fifi III, ja se on peräisin Ullaneuleen sivuilta ( http://www.ullaneule.net/0306/ohjeet_fifi3.html).

Epäonnistuneista neuleista (http://kasityoperhonen.blogspot.com/2011/01/uusia-kasitoita-kohti.html) puretuista langoista valmistui toinen uusi neule. Tätä harmaata palmikkojakkua on tullut pidettyä muutaman kerran ja tykkään lopputuloksesta. Lanka on vain sen verran lämmintä, että pikkupakkasilla siinä tulee välillä kuuma.
Tämä on ihan pakko esitellä! Löysin viikonloppuna vaatehuonetta siivotessani vanhan kouluaikojen käsityön!! Tämä helmilangoilla kirjottu kanavatyötaulu tuli tehtyä 5. luokan käsityötunneilla. Kehykset tauluun teki aikoinaan isäni omassa verstaassaan. Täytyy vielä joskus löytää ripustuspaikka tälle pienen tytön tekemälle koulutyölle. :)
Pikkusisko kasvaa kovasti ja koon puolesta se alkaa saavuttaa Kultamussukkaa vähitellen. Tässä kuva meidän neitien leikkihetkestä viime viikonlopulta! :)
Ja se mamman kamera on aina vain niin ihmeellinen juttu!
Olen parhaillaan kotona potemassa eilen operoitua jalkaani. Onneksi pääsen kävelemään kotona ja järjestämään käsityökaappejani, joten uusia ideoita on valtavasti mielessä! Iloista tammikuun jatkoa!! :)

tiistai 17. tammikuuta 2012

Talvisia helmikoruja

Joulukuussa työpaikallemme tuli helmikorukurssi ja siellä tuli tehtyä uusia koruja. Omaan korulaatikkoon löysivät tiensä tällaiset helmikorut. Turkoosin ketjun tein ohjaajan mallikorun pohjalta - tykkäsin näistä turkoosin värisistä keraamisista helmistä todella paljon. Niistä tulee mieleen kesä ja Välimeri!

Keraamiset helmet loppuivat kesken, joten ohjaaja ehdotti turkoosinvärisen lasihelmien laittamista lukon lähelle. Lopputulos näyttää ihan kivalle.
Mustat muovihelmet saivat eloa sähkönsinisistä helmistä ja hopeariipuksesta. Mietin värejä todella kauan ja olen tähän koruun todella tyytyväinen!
Muutama "virkamiestädin" korukin tuli tehtyä, eli tällaiset valkoisista ja läpinäkyvistä helmistä tehdyt koruset. Sopivat melkeinpä vaatteen kuin vaatteen kanssa.
Hevospatsas on todella hauska teline korujen kuvaamiseen. Patsas on peräisin mieheni poikamiesboksista ja patsas on ostettu Balilla 1990-luvulla. Kaunista indonesialaista käsityötä!

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Arvontaa suunnittelemassa...

Täällä blogissa on ollut aika hiljaista viime viikot, mutta tämä blogi ei ole kuitenkaan kokonaan pysähtynyt! Kiireet vielä jatkuvat, vaikka joulusta päästiin... tällaista on elämä!

Olen suunnitellut arpajaisten järjestämistä täällä blogissani, todennäköisesti helmikuun puolella. Kerro, millainen on hieno arpajaislahja. Mitä haluaisit voittaa tässä blogissa järjestettävissä arpajaisissa? Otan kommentteja mielelläni vastaan! :)