sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kivikkopuutarha

Lomalla tuli tehtyä takapihalle katajien ympärille kivikkopuutarha. Tätä on suunniteltu jo pitkän aikaa, mutta saatiin toteutettua vasta tänä vuonna. Lisäsin anoppilassa lasten kanssa maalatut auringonkukkakivet mukaan ja lopputulos on aika hauskan näköinen!
Lisäsin kivien joukkoon yhtiön pihalla rehottaneista kivikkokasveista rönsyjä, katsotaan, miten ne alkavat kasvaa meidän kivikkopuutarhassa. Jos ne eivät ota kasvaakseen, niin ensi keväänä täytyy sitten keksiä kivien joukkoon jotakin muuta. Mutta ainakin nämä auringonkukat kukkivat puutarhassa ympäri vuoden. :)

torstai 19. heinäkuuta 2012

Tiskirätit

Tulipahan kokeiltua jotakin ihan uutta. Virkkasin eilen ja tänään työmatkojen ratoksi elämäni ensimmäiset tiskirätit. Punaiset rätit ovat Hjertegarnin Blend bamboo -lankaa ja harmaa vanhaa pellavalankaa.

Näitä töitä virkatessa oli jotenkin hassu olo. Virkkauksellahan pitäisi tehdä verhoja tai pöytäliinoja... tai kesäjakkuja. Ei tiskirättejä. Joka tapauksessa tuli tällaistakin lajia kokeiltua eikä siihen onneksi vierähtänyt kovin paljon aikaa. Nyt pitäisi siis testata, päihittääkö bambulangasta virkattu rätti kaupan Viledat!

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Keskeneräinen liina valmiiksi


Sain juhannuksena valmiiksi ystävänpalveluksen. Työkaverini M-L oli löytänyt kaappinsa pohjalta keskeneräisiä kirjontatöitä. Kuulemma hän itse ei niitä enää jaksa tehdä valmiiksi ja hän pyysi minua viimeistelemään pienen kirjontaliinan. Kukkaliinasta toinen kuvio oli melkein valmis, mutta liukuvärjätyt muliinilangat olivat päässeet loppumaan. Lupasin katsoa, löytyisikö omista lankavarastoistani samansuuntaisia sävyjä, ja löytyihän sieltä! Kirjonnan viimeistelin juhannuksen aikaan. Lopputuloksesta ei näe oikeastaan yhtään sävyeroja lankojen suhteen.M-L ilahtui tänään kovasti saatuaan liinan kotiinsa. Mukavaa, että pystyy ilahduttamaan toisia keskeneräisiä käsitöitä viimeistelemällä. :)

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Lankaa etsitään!

Ja tervehdys teille kaikille blogin lukijoille! Olen ollut kesälomalla ja siksi melko vähän koneella, joten hiljaisuus nettimaailmassa johtuu tästä syystä. En ole siis unohtanut teitä. :) Ja tällä hetkellä tarvitsisin kipeästi teidän apuanne!

Kesäiltojen ilona on tultua neulottua huivia Novitan Puro Batik -langasta. Lanka on peräisin aikaisemmin neulomastani huivista, johon en kuitenkaan tykästynyt. Joten huivi päätyi purkuun ja uutta tekemään. Ongelmana on nyt se, että lankaa on sittenkin liian vähän tarpeeksi pitkää huivia varten. Ja Novita on mennyt näköjään lopettamaan koko Puro Batik-langan valmistuksen. Löytyisikö teiltä keneltäkään kaapin pohalta yhtä kerää tätä samanväristä lankaa? Tarvitsisin yhden kerän ja olen valmis maksamaan siitä. Värierällä ei ole merkitystä. Myös kertaalleen purettu lanka käy. Yhteyttä voi ottaa joko täällä blogissa tai lähettämällä postia osoitteeseen kasityoperhonen(at)hotmail.com.

Ohessa muutama kuva langasta ja sen väristä:

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Maalattuja kiviä

Juhannuksen jälkeisellä viikolla toteutin pitkään mielessä pyörineen haaveen: kivien maalaamisen. Olen katsellut pitkään hauskoja kuvia kivienmaalaamisprojekteista ja nyt siis pääsin itsekin kokeilemaan tätä lajia. Anoppilassa kiviä riittää ympäri tonttia, joten keräsin niitä reilusti. Kivenmaalausprojektiin sain mukaani myös kälyni ja hänen kaksi lastaan. 

Maalina käytin paikkakunnan Tiimarista ostettuja akryylimaaleja. Aluksi maalaaminen tuntui hieman hankalalta. Mutta onneksi työ opettaa tekijäänsä! Sain mielesteäni aika hauskasti nämä kivet kukkimaan. Lisäksi kivistä syntyi myös hieman toisenlaisia otuksia.

Kälyni lapset innostuivat maalaamaan Angry Birds -kiviä. Keskimmäiseen kiveen on maalattu miniatyyrimaalauksena kaikki Angry Birds -pelin hahmot. :)Lasten piti maalata myös Angry Birds -linnuille munia. Toinen linnuista perusti aivan selvästi myös pesän uudenuutukaisille munilleen. :)Kivien maalaaminen oli ihan mahdottoman hauskaa hommaa. Jämämaalina ollutta vaaleanpunaista väriä tuli kulutettua tällaisten pikkukivien koristeluun.


Myös kälyni innostui maalamaan kiviä, tässä muutama hänen kauniista kivimaalauksistaan.


Maalausprojektin edetessä tuli mieleeni idea maalata oven viereen tervetulotoivotus. Siihen soveltui hyvin yksi isoimmista kivistä. Mieheni ehdotti kiven nähtyään, että tekisin myös takapihan portin viereen varoituskyltin... piti lähteä siis uudestaan kivijahtiin. Metsiköstä löysin isohkon kiven, johon maalasin hänen toiveensa mukaisen varoituskyltin. :)Osa maalatuista kivistä löysi uuden kodin anopin pihalla olevata kiviaidasta. Kotiin asti tuoduista kivistä pitäisi suunnitella kiviasetelmia kotipihalle. Etupihalla on alkamassa laattojen vaihto lähipäivinä, joten vielä pitää malttaa odottaa. :)