maanantai 27. elokuuta 2012

Sydämiä, sydämiä!

Tänään on erittäin sydämellinen päivä! Tosin aamulla kaikki ei mennyt kuin Strömsössä peruuntuneen junan vuoksi, mutta sellaista sattuu. Viime aikoina olen askarrellut sisustussydämiä lahjaksi. Tässä siis sydämiä kerrakseen. Ensin Päivityksiä-blogin emännälle lahjoitetut keltaiset pikkusydämet, jotka ovat kuulemma löytäneet paikkansa uudesta kodistaa.

Työkaverini M-L lahjoitti minulle pari vanhaa keskeneräistä /epäonnistunutta kirjontatyötään. Sain tehdä niille kuulemma mitä halusin. Reilun vuoden verran kirjontatyöt pyörivät kaapissani, ennen kuin sain idean ja aloitin tuunaamisen. Lopputulos näkyy tässä ja M-L sai nämä sydämet tänä aamuna. Toivottavasti ne tulevat sopimaan hyvin hänen uuteen asuntoonsa.
Nämä siniset sydämet ovat menossa lahjaksi. On hieman uskaliasta esitellä nämä sydämet jo nyt, koska lahjansaaja ei ole saanut näitä vielä. Mutta en malta olla kuitenkaan laittamatta tätä mukaan tähän päivitykseen.
Syksyn kiireet ovat alkaneet ja niiden mukana myös työn ohessa opiskelu. Kolme iltaa viikossa kuluu jatkossa opintojen merkeissä, joten älkää ihmetelkö, miksi bloggailen melko verkkaiseen tahtiin. Käsitöitä tulee edelleenkin tehtyä iltapuhteena ja työmatkojen iloksi, joten palaan kanavalle, kun sopiva hetki tulee kiireiden keskellä!

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Koristemaalaus pylvääseen

Kesälomalla aloitin pitkään vireillä olevan projektin: koristemaalauksen tekemisen alakertaan. Mielessäni oli pitkään hautunut idea vihreänsävyisen kuvion maalaamisesta pylvääseen. Pyörittelin erilaisia malleja pitkään, joista mikään ei kuitenkaan toteutunut. Löysin lopulta netistä tällaisen viehättävän ja yksinkertaisen köynnösmallin, jonka perusteella koristemaalausta aloitettiin lopulta tekemään.

Ensimmäisenä vaiheena projektissa oli pylvään pohjamaalaus. Mietin ensin, että maalaisin samalla myös huoneen lävitse menevän yläpalkin, mutta päädyin lopulta maalamaan vain pylvään. Valkoisten välille tuli hienoinen raja, mutta sitä ei juurikaan huomaa, ellei vartavasten katso...

Kun maalipinta oli kuivunut, niin aloin hahmottelemaan kasvin hahmoa pintaan lyijykynällä. Piirsin köynnöskasvin vapaalla kädellä ja toivoin, että saan aikaiseksi samansuuntaisia kauniita kaaria kuin mallikuvassa... kieltämättä tämä vaihe oli aikamoisen jännittävää.


Kun lyijykynäpiirros oli valmis, aloitin maalaamisen. Värinä oli Tikkurilan Jokeri, eli tavallista sisustusmaalia, jota oli jäänyt jäljelle muutama vuosi sitten edellisen koristemaalauksen tekemisestä. Maalaaminen oli aika haasteellista kiemurtelevan kuvion vuoksi sekä siksi, että jouduin keikkumaan keittiöjakkaralla maalipurkki kädessä ja vielä hellesäällä. :)

Ensin kuvioon tulivat köynnöskasvin varret ja toisella kierroksella vasta lehdet.

Tällaiselle valmis koristemaalaus näyttää. Maalasin koristeen pinnan kahteen kertaan, jotta kuvio ei olisi häiritsevän läpinäkyvä. Täytyy toivoa, että silmä tottuu tähän maalaukseen. On jotenkin hassua, kun alakerrassa on jotakin täysin uutta.Pikkusisko täytti heinäkuun lopussa vuoden! Neidistä on tullut jo korkeampi kuin isosiskonsa, mutta aikamoisen pentumainen se vielä on. Onneksi tavarat ovat alkaneet pysyä paremmin paikoillaan kotona.:)
Blogillanikin oli juhlapäivät heinäkuun lopussa, se täytti peräti jopa kolme vuotta! Blogisynttäreiden kunniaksi ajattelin järjestää arvonnan myöhemmin syksyllä, mutta bloggailen siitä myöhemmin. :)