maanantai 12. elokuuta 2013

Käsitöiden maailma: Norwich

Kesäkuun lopussa kävimme reissussa Iso-Britanniassa. Matkakohteena oli Norfolkin maakunnassa sijaitseva Norwichin kaupunki. Kaupunki on parinsadan tuhannen asukkaan kaupunki noin 200 kilometriä Lontoosta koilliseen. Kaupunkia kehuttiin netissä erääksi Britannian kauneimmista kaupungeista, joten päätimme lähteä sinne matkailemaan.
 
Norwichin aupunki on peräisin keskiajalta ja se näkyi kaupungissa. Kaupunki oli keskiajalla alueen kirkollinen keskus ja siksi kaupungin alueella on edelleen jäljellä 30 keskiaikaista kirkkoa! Kaupunki oli täynnä muitakin kauniita vanhoja rakennuksia ja kauniita vehreitä puistoja ja jokimaisemaa.
 
 
 
 


 
 
Norwich on Norfolkin maakunnan keskuspaikka ja se näkyi kaupungissa. Kaupunki oli paitsi historian ystävän unelma, niin myös shoppailijan unelma. Norwichissa oli paljon erikoiskaupan liikkeitä. Kaupungissa oli myös valtavasti antiikkiliikkeitä ja vanhojen tavaroiden kauppoja. Ohessa muutama kuva brittiläisestä antiikkitarjonnasta.
 
 
 
Myös käsityön tekijöille Norwich tarjosi paljon kaikkea. Kaikissa kaupungeissa Iso-Britanniassa ei käsityöliikkeitä tule usein vastaan, mutta Norwich oli poikkeus. Sieltä löytyi niin askartelukauppoja kuin lankaliikkeitä - sekä tietysti käsityöläisten pikkuputiikkeja. Uskomattoman kivoja putiikkeja.
 



Norwichin tori oli uskomattoman vireä katettuine pikkuputiikkeineen. Siellä oli monipuolinen lankaputiikki, josta matkaan tuli liukuvärjättyä mohairia. Tästä langasta tulee varmasti neulottua hauska talvihuivi talven varalle. Suosittelen Norwichia lämpimästi käsityön ystävän matkakohteeksi!


Ei kommentteja: