keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Neulesydämet

Ostin syksyllä Bente Presterud Rövikin neulekirjan Sydämellisiä lahjoja neuloen. Kirja on täynnä mitä upeimpia neulesydämiä, jotka on toteutettu yhden perusmallin mukaan. Sydämet neulotaan suljettuna neuleena sukkapuikoilla ja sydämen yläreunat erikseen niin ikään suljettuna neuleena. Tämän jälkeen sydämen langanpäät päätellään ja sydän täytetään. Melko helppoa ja yksinkertaista, mutta lopputulos on... sydämellinen! :)
 
Tässä ensimmäiset neulesydämet. Nämä menivät toiseen työpaikkaan hiljattain siirtyneelle työkaverilleni läksiäislahjaksi. Neulelankana on käytetty tavallista sukkalankaa.
 
 
 
Muutama vuosi sitten hurahdin ennen joulua totaalisesti joulupallojen neulomiseen. Nyt taitavat olla vuorossa neulesydämet. :)
 

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Sytykeruusut

Viime viikolla tuli kokeiltua ihan uutta juttua, nimittäin sytykeruusujen tekemistä. Työpaikkani käsityökurssilla oli kynttiläkurssi, jonka yhteydessä kokeilimme myös sytykeruusujen tekemistä. Olen monesti halunnut kokeilla ruusujen tekemistä, mutta se on aina vain jäänyt. Tästä se ruusujen muotoilu sitten lähti liikkeelle... 
 

Sytykeruusun muotoileminen oli yllättävän helppoa ja hauskaa.


Kastoimme ruusuja punaisella värillä värjättyyn parafiiniin kolmesti. Oli hieman hankalaa saada pidettyä ruusuista kunnolla kiinni viimeisellä kerralla, mutta siinä kuitenkin onnistuttiin.

 Tässä sytykeruusut 1. kastelukerran jälkeen.


Valmiit ruusut ovat tässä. Niistä tuli yllättävän hyviä ensikertalaisen tekemäksi. :)